Suzana Ganta nu va fi unicul candidat pentru sefia Inpectoratului Scolar Judetean, asa cum s-a impamantenit pe la noi. Cel putin alti trei candidati si-au exprimat intentia de a-si depune dosarul pentru postul de inspector scolar general pana astazi, la ora 16, cand expira termenul pana la care candidatii isi mai pot inainta dosarul.

Unul dintre contracandidatii siguri pentru aceasta functie este Nicolae Neagu, unul dintre inspectorii scolari generali adjuncti. Acesta nu si-a depus inca dosarul, declarandu-ne ca si l-a finalizat in ceea ce priveste actele, dar mai lucreaza la intocmirea ofertei manageriale. Neagu a intrat in competitie cu convingerea ca "va fi benefica pentru Inspectorat competitia.

Dupa 1996 ar fi pentru prima data cand va fi o competitie reala pentru functia de inspector scolar general".

Dupa ce a ratat participarea la concursul de la inceputul anului din cauza unor acte care ii lipseau la dosar, Suzana Ganta, interimarul la conducerea Inspectoratului de un an, incearca din nou sa se "titularizeze" pe functie. Legat de competitie, Ganta ne-a declarat ca pana in prezent nu si-a depus nimeni dosarul.

"Recomandarea Consiliului de Administratie a cerut-o si domnul Neagu", a afirmat Ganta referitor la competitori.

Intrebati despre sansele cu care intra in concursul care va avea loc la Bucuresti intre 4-8 septembrie, nici Nicolae Neagu, nici Suzana Ganta nu au vrut sa faca vreun comentariu. Totusi, surse din Inspectorat au afirmat ca Nicolae Neagu nu ar fi intrat in competitie daca nu avea sanse reale sa castige concursul.

Cat despre Ganta este stiut ca nu este prea iubita nici de ministrul Educatiei, democratul Mihail Hardau, dar nici de prefectul Ciprian Dobre cu care a intrat in conflict dupa destituirile si numirile arbitrare - pe baza de carnet de partid la PD - a mai multor directori de licee.

In afara de Nicolae Neagu s-au aratat interesati de functia de inspector scolar general o colega de partid a Suzanei Ganta si inca un director de scoala. Deoarece numele nu sunt sigure, preferam insa revenim asupra competitorilor dupa ce se vor fi incheiat inscrierile. Vom reveni.