Compania Constructii Montaj Satu Mare a fost introdusa pe lista neagra a Agentiei pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Acest lucru inseamna ca firma satmareana nu va mai avea dreptul sa participe la licitatii pentru proiecte europene.

Compania a obtinut un contract pentru reabilitarea infrastructurii din Berzovia. Contractul a fost semnat in anul 2003. Compania din Satu Mare a cerut de opt ori prelungirea termenului de predare a lucrarilor.

Pe lista neagra au fost introduse in total patru companii. Ele ar fi pus in pericol 11 proiecte finantate de Uniunea Europeana. Valorea totala a acestora este de 10 milioane de euro.

Cele mai multe proiecte au fost administrate de compania clujeana Ben&Ben. Reprezentanii Agentiei pentru Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit spun ca firma Ben&Ben Cluj ar fi pus in pericol cinci proiecte pentru reabilitarea infrastructurii prin programul SAPARD.

Este vorba de proiectele de la Ciuruleasa, judetul Alba, Apahida, judetul Cluj si Cernesti, Barsana si Copalnic Manastur din judetul Maramures. Autoritatile au constatat ca Ben&Ben nu ar fi respectat calitatea lucrarilor si a materialelor.

De asemenea, firma clujeana nu ar avea capacitatea tehnica de a executa lucrarile la termen. De pilda, la Cernesti satenii au constatat ca angajatii firmei clujene au turnat asfalt peste un ciot uitat in drum iar soseaua a devenit impracticabila in zona.

Valoarea proiectului de la Cernesti este de un milion de euro. Nici la Copalnic Manastur oamenii nu au fost multumiti de calitatea lucrarilor. Valorea acelui proiect este de 33 de miliarde de lei vechi.