Lucrarile de renovare a unitatilor de invatamant din judetul Teleorman au intrat, am putea spune, pe ultima suta de metri.

Fiecare director, in functie de bugetul alocat de primarie a incercat sa dea o noua infatisare institutiei pe care o conduce pana la inceputul noului an scolar.

In timp ce unii au contractat o firma specializata in astfel de lucrari, altii, mai fara „sange-n vene”, au crezut ca este momentul sa mai faca unele economii si, fara sa constientizeze pericolul, au dat ordin angajatilor scolii, specialisti in alte domenii, sa execute aceste lucrari de renovare.

Asa s-a intamplat si zilele trecute, atunci cand directoarea liceului din comuna Draganesti-Vlasca, Eugenia Ilie, inainte de a pleca in concediu de odihna, a ordonat celor trei angajati ai scolii, nici unul dintre ei specialisti in ale zugravelii, sa execute lucrari de varuire a exteriorului unitatii de invatamant.

Toate bune si frumoase pana joi, 17 august, in jurul orei 10 cand unul dintre angajati, Ionel Tanase, cuprins de „emotie” a plonjat de la cativa metri inaltime cu scara cu tot.

Imediat colegii de executie a lucrarilor au intrat in panica. Au anuntat de urgenta administratorul care, la randul lui, a contactat-o telefonic pe directoarea Ilie, aflata in concediu de odihna. In prima faza, victima a refuzat sa mearga la spitalul judetean, dar dupa mai multe ore de asteptare situatia s-a agravat.

In jurul orei 15, prin serviciul de urgenta 112, a fost chemata ambulanta, acesta fiind transportat la spitalul din Alexandria, la camera de primiri urgente.

Conform fisei de internare, pacientul a fost dus la etajul I, la sectia de ortopedie, la ora 16.15, diagnosticul medicilor fiind „ruptura de bazin”.

Din spusele asistentelor medicale, in doar cateva ore, mai multe persoane au ajuns la capul bolnavului, interesandu-se de soarta acestuia, inclusiv directoarea Eugenia Ilie care, dupa cum ne-a declarat victima Ionel Tanase, l-a vizitat pe la ora 7 seara, intrebandu-l cum se simte si aducandu-i o sticla cu suc si ceva mancare, lucru confirmat si de „colegii de camera”.

Contactata telefonic in jurul orei 19.30, Eugenia Ilie, a afirmat ca nu stie nimic despre cazul respectiv, deoarece este plecata in concediu, in afara judetului, dar ca se va interesa si ne va da un raspuns, in doar cateva minute; grija domniei sale fiind ...”de unde avem numarul de telefon”.

Straina de cele zece porunci din Biblie, mai bine zis de una dintre ele, si anume „sa nu minti”, certata cu adevarul, directoarea liceului, Eugenia Ilie a incercat sa ne duca cu...zaharelul, crezand ca acest caz va fi musamalizat si va iesi din tot acest „namol” cu fata curata.

De ce a luat doamna directoare pe „Nu” in brate, ca sa nu zicem altfel si a incercat, credem noi, sa musamalizeze un accident de munca, este o intrebare la care Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman si Inspectoratul Teritorial de Munca trebuie sa gaseasca un raspuns. Altfel, am putea crede ca si acest caz, va fi dictat de interese si, vorba romanului, „doamne fereste... de mai rau!”