Conservatorii hunedoreni s-au suparat pe democrati dupa ce un primar de comuna care provenea din PC s-a inscris in formatiunea condusa de Emil Boc. In consecinta, membrii Biroului Politic al filialei conservatorilor au decis incetarea colaborarii cu PD, dupa cum a anuntat liderul organizatiei judetene, Petru Marginean.

In judetul Hunedoara PC a rupt orice colaborare cu PD. Motivul supararii este o pretinsa racolare de catre prefectul judetului, Cristian Vladu (fost membru democrat), a unui primar de comuna impreuna cu cativa consilieri.

Marginean a mai spus ca intentioneaza sa ii ceara premierului Calin Popescu-Tariceanu sa trimita Corpul de Control sa faca o ancheta la Hunedoara, legat de interventia lui Vladu in viata politica locala.

Edilul din comuna Turdas, Aurel Lup, a trecut la PD impreuna cu consilierii locali care au fost votati pe listele PC. Primarul sustine ca nu a facut nimeni presiuni asupra sa, ci a trecut de buna voie de la un partid de unu la suta la o formatiune politica serioasa.

"Ce sa fac cu conservatorii? Ei nu au reusit sa intre in Parlament decat lipiti de alte partide. Acum cred ca nimeni nu o sa-i mai accepte pe liste. Vor ramane de caruta. De aia am plecat la un partid serios", a declarat Lup.

Marginean cere demisia prefectului Vladu

La randul sau, vicepresedintele filialei PD, Dorin Paran, a spus ca nimeni din partid nu s-a ocupat de racolari, cu atat mai putin atragerea unui primar de comuna. "Cred ca liderul PC are o problema pentru ca a ajuns de la 10 la suta, cat avea in sondaje in urma cu un an, la unu la suta. Aceasta scadere trebuie contracarata cu declaratii belicoase si plimbari prin Parlament cu cagula pe fata.

Noi colaboram foarte bine cu reprezentantii PC in directiile descentralizate", a afirmat Paran.

Intr-o emisiune televizata la care a participat, Marginean a fost pus in dificultate de prefectul Vladu, care a intervenit telefonic. Liderul filialei PC nu a putut sa-si sustina acuzele la adresa reprezentantului Guvernului in teritoriu. "Am auzit ca dumneavoastra ati facut presiuni asupra primarului din Turdas sa treaca la PD", a fost singurul argument adus de Marginean in discutie.

"Domnul Marginean ne-a obisnuit deja cu atacuri de genul acesta, fara nici un temei si la adresa partenerilor de Coalitie", a adaugat Vladu.