Rectorii celor patru facultati de stat din Timisoara se declara linistiti cu privire la scandalul colaborarilor cu fosta Securitate. Ei sustin ca nu au avut nici un fel de colaborare cu Politia Politica, iar unul dintre ei a avut de suferit pentru ca nu a acceptat compromisul.

Este vorba despre rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Alexandru Moisuc, care a declarat ca din cauza ca nu a colaborat cu Securitatea a si avut probleme, acum 35 de ani. "Trebuia sa plec in strainatate, la o bursa. Inainte de plecare, a venit la mine un tip care a spus ca daca vreau sa plec trebuie sa urmez instructiunile lor, adica ale Securitatii. N-am vrut si n-am mai plecat la bursa din strainatate", a spus Moisuc.

De la Timisoara a pornit, acum doua luni, initiativa rectorului de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" (UMF), Stefan Dragulescu, de a cere verificarea tuturor dosarelor de Securitate ale membrilor Senatului institutiei de invatamant superior, iar acum se asteapta raspunsurile. "Nu mi-as fi permis sa candidez ca rector daca as avea in spate un trecut murdar.

Cred ca am fost unul din putinii care n-a vrut sa colaboreze cu Securitatea", a afirmat Dragulescu.

La randul sau, rectorul Universitatii de Vest, Ioan Mihai, isi aminteste ca discutii au fost, dar acestea nu merita pomenite. "N-am nimic de spus si nici de ascuns in legatura cu Securitatea. N-am avut probleme de nici un fel. Nu mi-a propus nimeni sa semnez vreun angajament cu fostul serviciu secret", a afirmat acesta.

"Sunt linistit. Nu am avut nici un fel de colaborare cu securistii niciodata. Sper ca nici ei nu au avut treaba cu mine", a declarat si rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, Nicolae Robu.