Tot pentru inceputul anului viitor este pregatita si licitatia privind concesionarea pe termen lung a cladirii hotelului. Cladirea nu va fi vanduta, va ramane tot in posesia Primariei si in administrarea RATAC, insa operatorul de turism care va castiga licitatia va avea mana libera sa transforme hotelul intr-un complex hotelier ultramodern, a declarat Aurel Bercea, directorul RATAC Turda.

Hotelul se va reabilita in paralel cu modernizarea Salinei Turda, iar dupa finalizarea proiectului va deservi turistii care vor vizita Salina. Directorul RATAC a mai anuntat ca si fosta baie comunala, desfiintata dupa anul 1990, aflata in incinta hotelului, va suferi modificari, urmand ca in locul acesteia sa fie amenajat un bazin de inot performant.

Baia comunala prezinta degradari puternice, nu a mai fost utilizata de mult timp, insa, datorita acestui proiect, speram ca aici va putea fi realizat un loc unde turistii sa se simta bine, a mai declarat directorul RATAC Turda. Modernizarea hotelului turdean va afecta doar interiorul cladirii, care este pe lista imobilelor cu caracter istoric.

In aceasta situatie, fatada nu va fi schimbata, respectandu-se astfel o hotarare a Consiliului Local, care interzice modificarea exterioara a cladirilor istorice. Hotelul de doua stele dispune de 60 de locuri, apartamente, camere duble, restaurant, bar de zi si teren de sport.