Al doilea fost securist de pe lista PD e Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii de Mediu si prefect de Bucuresti timp de doua zile. Viorel Stanca, presedintele PD Salaj, este al treilea membru marcant al democratilor cu vechi state de plata la Securitate. Cu toate acestea, lustratia sustinuta oficial de PD i-a lasat pe toti trei neclintiti din functiile publice.

Memoriul trimis Administratiei Prezidentiale de catre fosta functionara Dorina Presura, prin care demasca afacerile familiei Teodorescu, a ajuns din pacate in februarie 2005 tocmai la grupul de interese demascat de aceasta. Consiliera prezidentiala Adriana Saftoiu a condus Departamentul de Relatii Publice al Partidului Democrat.

Sefa Cancelariei Prezidentiale era Elena Udrea, consoarta afaceristului controversat Dorin Cocos.

Secretarul de stat Daniela Andreescu era o resursa umana importanta a PD Sector 1, iar Elena Basescu, fiica fostului lider al PD, era deja in carti pentru functia de secretar executiv al organizatiei de tineret a PD Sector 1, fiind, asadar, la masa sistemului ticalosit!

Memoriile, contestatiile si sesizarile penale asumate de catre Dorina Presura au vizat in ultimii doi ani activitatea manageriala dezastruoasa a tandemului Andreescu - Teodorescu din fruntea Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, insa autoritatile competente au amanat luarea unor masuri radicale impotriva acestui cuplu care se bucura de sustinerea permanenta a lui Dorin Cocos, sotul celebrei consiliere de stat Elena Udrea, sfetnica nr. 1 a presedintelui Traian Basescu, cel care condamna virulent "sistemul ticalosit".

Tupeul directorului Teodorescu a atins cote maxime prin declansarea in 2005 a unei greve a foamei, tentativa acestuia de a poza intr-un cetatean revoltat de ilegalitatile si abuzurile din administratia publica fiind hilara pentru cei care-i cunosc #performantele# de pana acum.

Se pare ca protestul directorului Teodorescu se inscrie doar in registrul unei reglari de conturi intre grupurile de interese care #capuseaza# OMFM, camuflata insa de un atac violent la adresa Dorinei Presura, un veritabil avertizor de integritate care a avut curajul sa denunte coruptia din sistemul administratiei publice.

Lupul in blana de oaie se revolta tocmai impotriva acelor practici pe care le-a cunoscut inca de acum trei ani si le-a incurajat prin prestatia domniei sale ca director adjunct al OMFM, condus la acea data de actualul secretar de stat din MMSSF Daniela Andreescu. Grav este insa ca Aurel Teodorescu se mai afla inca in administratia publica dupa o cariera plina de contraperformante.

Aurel Teodorescu a fost director adjunct la Directia de supraveghere si control financiar din Directia Generala a Vamilor, anchetele jurnalistice semnaland ca a fost implicat intr-o serie de afaceri necurate si cercetat in dosare penale cu nume grele printre care apare si numele Omar Hayssam. Dosarele grele in care a fost implicat au fost #inghetate#.

Aurel Teodorescu a fost director al Directiei de Audit din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fiind anchetat de Parchetul National Anticoruptie impreuna cu presedintele CNAS, Eugeniu ”urlea, in urma unei actiuni de control condusa de ministrul Blanculescu.

Desi raportul de control constata o serie de abateri grave si ministrul Blanculescu ceruse destituirea din functie a directorului Teodorescu, acesta a fost recuperat de ministrul Marian Sarbu si numit in functia de director adjunct la OMFM. Dosarele grele in care a fost implicat au fost #inghetate#.

Aurel Teodorescu a fost director adjunct al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca in perioada 2003-feb. 2005, fiind acuzat ca a contribuit decisiv la potentarea coruptiei din sistem si la satisfacerea clientelei transpartinice care acumuleaza averi fabuloase incalcand permanent legislatia in vigoare.

Acuzatiile ii apartin singurului functionar al OMFM care a avut curajul sa sesizeze autoritatile cu privire la activitatea infractionala a tandemului Andreescu-Teodorescu.

Aurel Teodorescu este acuzat in Raportul Armaghedon 7 SRI ca are vechime ca ofiter de securitate din Bucuresti, iar dupa decembrie 1989 a devenit comisar in Garda Financiara, sef de departament la Primaria Capitalei, apoi director adjunct al Directiei Generale a Vamilor, fiind remarcat de presa deoarece favoriza importuri dubioase de tigari in perioada 1995-1996, fiind acuzat de implicare si in Tigareta II.

A recunoscut ca a fost ofiter de Securitate in cadrul Directiei a III-a de contraspionaj, de unde a demisionat in august 1990.

Administratia Prezidentiala a protejat securistul de la OMFM

Trustul GAZETA a intrat in posesia memoriului aflat din februarie 2005 pe biroul prezidential, reproducandu-l aproape integral.

Stimata Doamna Consilier Prezidential Adriana Saftoiu,

Ma numesc Dorina Presura, fost consilier juridic la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Va rog sa-mi permiteti sa ma adresez domniei voastre, convinsa fiind ca noile autoritati vor insista ca justitia sa-si faca datoria, acum, cand are loc pentru prima data in istoria Romaniei aceasta lupta reala impotriva coruptiei si a abuzurilor de orice fel.

M-am adresat de mai multe ori Parchetului National Anticoruptie si Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti privind actele de coruptie si abuzurile doamnei Daniela Nicoleta Andreescu, fost director al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), astazi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, sef al Departamentului pentru Munca in Strainatate.

Este greu de inteles cum aceasta persoana, Daniela Nicoleta Andreescu, persoana promovata si protejata de fostul ministru PSD al Muncii, Marian Sarbu, a fost promovata Secretar de Stat de Guvernul Aliantei DA.

Doamna Andreescu era nelipsita din sediul PSD din Baneasa, facea apologia Guvernului Nastase si a domnului Sarbu in diverse publicatii (vezi #Emigratia in scop de munca a romanilor dupa 1990# - Daniela Nicoleta Andreescu si Aurel Teodorescu, editura Yes SRL, 2004) mai ales in timpul campaniei electorale din 2004. (...)

In ceea ce priveste gestionarea de catre doamna Andreescu a ofertelor de munca ca director al OMFM primite de la angajatorii straini, precum si gradul de corectitudine cu care aceasta actiona, va rog sa-mi permiteti sa va aduc la cunostinta urmatoarele situatii de fapt& doamna Daniela Nicoleta Andreescu, actual secretar de stat, sef al Departamentului pentru Munca in Strainatate (DMS), ca director al OMFM tinea o evidenta separata de baza de date oficiala a institutiei cu persoane «recomandate», care sunt chemate inaintea persoanelor inregistrate in baza de date la preselectiile organizate pentru plecarea la munca in strainatate (nu in ordinea inscrierii dosarului in baza de date).

Foarte multi romani ce au dosar depus la OMFM nu au fost chemati niciodata la preselectii pentru a pleca la munca in strainatate. De ce mare parte din romanii ce au plecat sa lucreze in agricultura in Spania si alte tari provin din jud. Calarasi? (n. red. - fostul ministru Sarbu este parlamentar de Calarasi.)

Sefa Cancelariei Prezidentiale = sotia lui Dorin Cocos

Prin OMFM s-a dezvoltat o adevarata industrie comerciala ilegala prin societatile comerciale ce sunt recomandate pentru analize medicale, traduceri, transport, fotografii, asigurari pe perioada transportului, notariat. Firme precum SC Centrul de Asistenta Medicala SA, SC Centrul de Testare a Fortei de Munca SA, SC PEMI EXIM SRL, SC Personnal Consultant SRL il au actionar pe domnul Dorin Cocos.

Au fost facute donatii in favoarea OMFM, impotriva legii, de catre SC European Personnal Consultant SRL, firma privata de selectie si plasare a fortei de munca, in conflict de interese cu OMFM, institutie de stat, ce face gratuit selectie si plasare de forta de munca.

Alte firme donatoare catre OMFM sunt conduse de domnul Dorin Cocos, patronul sau administratorul, printre altele, al firmei DALLI si al restaurantului «Trei Cocosi».

Toate analizele medicale au fost impuse de catre doamna Andreescu, pentru romanii ce pleaca la munca in strainatate, la SC Centrul de Asistenta Medicala SA, ce are un punct de lucru deschis in sediul INML «Mina Minovici» - analize cu un pret mare de aprox.

2,4 milioane de lei, actiune deplansa pentru pretul mare si de reprezentantii spanioli in urma plangerilor lucratorilor romani. Cetatenii ce pleaca la munca au senzatia ca analizele se efectueaza de o institutie de stat (firma privata fiind in sediul INML).

In SC Centrul de Asistenta Medicala SA li se impune cetatenilor romani cumpararea unor ghiduri realizate de angajatii OMFM si vandute de OMFM, desi institutia nu are competenta legala de a desfasura activitati comerciale. «Ghidul pentru Spania» se vinde cu aprox. 700.000 de lei vechi, mai multi cetateni plangandu-se autoritatilor romane si reprezentantilor spanioli.

Domnul Dorin Cocos este, bineinteles, actionar la SC Centrul de Asistenta Medicala SA. De asemenea, la aceasta firma toti romanii trebuie sa plateasca 50.000 de lei vechi pentru niste poze pe care nu le primesc niciodata.

In cadrul OMFM se primesc «cadouri la vedere», mai ales la Serviciul Permise, condus de doamna Emilia Chioreanu, «prietena foarte apropiata» a lui Catalin Teodorescu, fiul actualului director Aurel Teodorescu. Afacere in familie! (...) La acest serviciu se primesc cadouri, se fac sponsorizari si donatii, se trimit obiecte, alimente, dulciuri.

Inainte de Craciun, doamna Andreescu dona din partea OMFM alimente si dulciuri unor case de copii si azile de batrani, in scopul publicitatii fostului partid de guvernamant. (...) Doamna Andreescu solicita bani pentru «apelurile telefonice in vederea comunicarii unor informatii lucratorilor romani selectionati», pentru a pleca la munca in strainatate.

Total ilegal, in lunile noiembrie si decembrie 2003, doamna Andreescu a solicitat angajatorilor spanioli diferite sume de bani pentru, in motivarea dansei, telefonarea lucratorilor selectionati de catre acestia, in vederea informarii asupra datelor plecarii la lucru in Spania. Le-a spus ca aceste telefonari costa foarte mult si nu isi permite sa le achite.

Angajatii OMFM au tradus fax-uri de la Organizatiile Coag si Huelva, Asaja si Fres Huelva, referitor la acest lucru, prin care acestea isi exprimau acordul privind achitarea acestor costuri, cu toate ca nu intelegeau ce se intampla, dar faceau acest lucru din dorinta de a-si respecta angajamentele fata de angajatorii spanioli, deoarece furnizau forta de lucru in domeniul agriculturii mai multor angajatori din Spania.

Toate aceste sume au fost trimise intr-un cont pe care l-a indicat doamna Andreescu. Nu se cunoaste daca acest cont este al OMFM sau al unei persoane fizice, insa, oricare ar fi explicatia, intrebarea care se pune este urmatoarea& care este baza legala a acestei solicitari, atata timp cat, conform dispozitiilor HG nr.1320/2001, modificata, OMFM nu este in drept sa incaseze bani pentru niciunul dintre serviciile pe care le presteaza si, mai ales, pentru ca toate cheltuielile efectuate de aceasta institutie sunt suportate din bugetul de stat?

Securistul Teodorescu a fraudat concursul pentru sefia OMFM

Aurel Teodorescu, actualul director al OMFM, fost director adjunct al OMFM, prietenul foarte apropiat de ani intregi al doamnei Daniela Andreescu - relatie de notorietate in OMFM si in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - este un fost securist al regimului Ceausescu, care s-a ascuns mai multe luni dupa Revolutia din decembrie 1989.

Domnul Teodorescu a fost angajat prin frauda la OMFM de catre doamna director Andreescu. (n.red.

- Dorina Presura a facut parte din comisia de concurs, reclamand fraudarea acestuia.) In toamna lui 2002, doamna Andreescu a efectuat o vizita in Spania, la invitatia organizatiei spaniole Unio De Pagesos din Provincia Catalunya, impreuna cu «prietenul foarte apropiat» Aurel Teodorescu, care la momentul respectiv nu era angajat al OMFM, ulterior angajat prin frauda director adjunct la OMFM.

Cum a putut face parte o persoana particulara dintr-o delegatie oficiala, costurile deplasarii fiind platite de Ministerul Muncii?(...)

Doamna Andreescu a fost protejata tot timpul de fostul ministru Marian Sarbu, actual deputat PSD, care o cunostea bine de la CNSLR Fratia, unde doamna Andreescu a lucrat in perioada 1990-1994. Multele plangeri penale, la PNA sau la Tribunalul Bucuresti, impotriva doamnei Andreescu au fost #uitate# prin interventiile protectorilor doamnei Andreescu.

Sunt multi care acum, dupa numirea ca secretar de stat a doamnei Andreescu de catre noua putere din Romania, se intreaba daca ea continua sa lucreze pentru PSD. Daca tot se lupta acum impotriva coruptiei si abuzurilor de orice fel, poate institutiile abilitate vor da curs, in sensul cercetarii, plangerilor penale impotriva doamnei Andreescu!

Poate noile autoritati vor face lumina in activitatea OMFM si a doamnei Daniela Nicoleta Andreescu. (...)

In perioada 1994-1997, doamna Andreescu a fost director adjunct in cadrul Ministerului Muncii la Directia Legislatie si Contencios.

In aceasta calitate, doamna Andreescu a acordat acreditarea unei firme de mediere de forta de munca, care nu intrunea toate conditiile legale pentru obtinerea acreditarii si care, ulterior, a inselat numeroase persoane prin solicitarea si obtinerea de mari sume de bani de la acestia in schimbul oferirii de locuri de munca in Republica... Togo, lucru ce nu s-a realizat niciodata. Sunt multe relatari in presa vremii referitoare la aceasta inselaciune.

In urma scandalului, doamna Andreescu a trebuit sa paraseasca in graba Ministerul Muncii. Prin tandemul Daniela Andreescu - Secretar de Stat, seful Departamentului pentru Munca in Strainatate si Aurel Teodorescu, director OMFM, #mafia# plecarii la munca in strainatate va functiona ca... unsa, tinand cont de relatiile speciale dintre ei, de copiii si alte rude care lucreaza la OMFM.

Cu deosebita consideratie, Dorina Presura, Bucuresti, 8 februarie 2005#

Securistul de la Salaj

Trecutul presedintelui PD Salaj, Viorel Stanca, a fost dezbatut in presa romaneasca odata cu includerea acestuia pe lista incompatibililor pentru functia de parlamentar la alegerile din 2004. Pornita cu o intentie laudabila, initiativa Coalitiei a fost indeplinita partial.

Viorel Stanca este unul dintre politicienii care au fost scosi ulterior de pe #lista neagra# din motive de ordin financiar, fiind cunoscut faptul ca a sustinut campania PD cu fonduri consistente.

Viorel Stanca, presedintele PD Salaj, recunoaste ca a colaborat cu Securitatea. #Timp de 15 ani am lucrat ca ofiter de contrainformatii! Normal ca am colaborat cu Securitatea pentru ca am lucrat cu ei. Dar nu am facut politie politica! Asa ca momentan nu ma simt vizat de textul legii sau de declaratiile lui Emil Boc#, este de parere omul de afaceri si presedintele PD Salaj, Viorel Stanca.

Om de afaceri, milionar in dolari, Stanca a fost inainte de Revolutie ofiter in cadrul Serviciului 2 la Securitatea Salaj. Viorel Stanca, presedintele PD Salaj recunoaste ca a lucrat la Securitate, dar nu isi da demisia.

Intr-o conferinta de presa sustinuta imediat dupa publicarea unui amplu articol in ziarul nostru privind trecutul lui Stanca, acesta a declarat ca isi va da demisia in 24 de ore, daca Legea lustratiei va stipula ca munca de contraspionaj este egala cu politia politica.