Noua conducere a Casei Judetene de Asigurari (CJAS) Timis si-a intrat de ieri in atributii.

Fara planuri revolutionare de a schimba ceva in sistemul de eliberare a medicamentelor compensate si gratuite ori de a opri afacerile ilegale cu retete.Principala deficienta sesizata de fostul director adjunct al Spitalului Judetean din Timisoara, liberalul Horia Cristian, ajuns acum director al CJAS, este lipsa de comunicare a institutiei cu medicii de familie, cu doctorii prescriptori ori chiar cu angajatii. Pe de alta parte, nici comunicarea cu presa nu se anunta prea buna, din moment ce noul sef a anuntat ca va inregistra toate discutiile pe care le va avea cu ziaristii, "pentru a nu fi citat gresit".

Horia Cristian a spus, insa, ca nu vrea sa caute vinovati pentru ilegalitatile care au tinut prima pagina a presei locale, ci vrea sa gaseasca solutii. "Nu voi fi un jandarm al farmaciilor", a afirmat acesta la prima sa intalnire cu presa.

Declaratiile noului director al CJAS sunt, insa, in contradictie cu afirmatiile prefectului Ovidiu Draganescu, care sustinea ca singura modalitate de a tine sub control cozile la farmacii si epuizarea rapida a fondurilor de zeci de miliarde de lei sunt chiar controalele trimise pe capul farmacistilor la fiecare inceput de luna.

Numirea lui Horia Cristian in noua functie a fost cel putin ciudata, in conditiile in care se preconiza un alt nume, respectiv cel al Danei Vlad, director adjunct al CJAS. Aceasta din urma a ramas in institutie pe pozitia de sef al Directiei de Planificare, Dezvoltare si Relatii cu Furnizorii.

Cu toate acestea, noul sef a afirmat ca numirea sa nu a fost politica, desi este membru al PNL, si ca a plecat din functia de director adjunct al celui mai mare spital din vestul tarii pentru a face un pas inainte si nu pentru bani. "Nu stiu exact ce salariu aveam la spital si nu stiu cat voi lua la CJAS.

Aveam undeva intre 2.400 si 3.200 RON, cu tot cu sporuri de conducere si garzi", a adaugat medicul.