Procuroarea Anuta Bucur de la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti, judetul Maramures, va fi cercetata in stare de arest in dosarul in care este acuzata de luare de mita, au decis membrii CSM. Ancheta impotriva sa a fost pornita de DNA Cluj.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au avizat azi arestarea procuroarei Anuta Bucur. Ea este acuzata ca ar fi incercat sa influenteze martorii care ar fi depus depozitii impotriva sa in dosarul in care este invinuita de coruptie.

Procurorii clujeni se tem ca nu cumva Anuta Bucur, in eventualitatea in care ar fi ramas in libertate, sa incerce sa puna bete in roate anchetei penale pornita impotriva sa. In cauza este cercetat si sotul procuroarei.

Dosarul in care Anuta Bucur este acuzata de luare de mita este instrumentat de procurorii de la Departamentul National Anticoruptie din Cluj. Procurorul Anuta Bucur a facut la randul ei plangeri penale pentru marturie mincinoasa impotriva martorilor acuzarii.

Printre cei chemati in instanta de Anuta Bucur se numara un alt procuror al Parchetului din Dragomiresti, Nicoleta Antal. Acest nou dosar este in lucru la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Procurorii clujeni mai spun ca in timp ce unii dintre martori erau audiati la sediul postului de politie din comuna Rozavlea din judetul Maramures, Anuta Bucur a venit in fata cladirii si a incercat sa stea de vorba cu oamenii.

Afacere de “famiglie”

Procuroarea este cercetata penal impreuna cu sotul ei, Stefan Bucur dupa ce barbatul a fost surprins de politisti in timp ce primea bani de la o persoana cercetata de sotia sa pentru uz de fals.

Procurorii de la DNA Cluj spun ca au gasit mai multe dosare in care magistrata din Dragomiresti a dat solutii de neincepere a urmaririi penale in mod curios. Ei cred ca pentru aceste rezolutii, magistrate maramureseanca ar fi primit mita sume intre 300 si 1.000 de euro.