Primarul, viceprimarul si sase consilieri locali din comuna hunedoreana Turdas si-au schimbat declaratiile de apartenenta politica in numai doua saptamani, ei trecand de la Partidul Conservator (PC), la Partidul Democrat (PD).

Presedintele PC Hunedoara, Petru Marginean, a declarat intr-o conferinta de presa, ca a trimis o nota Primariei comunei Turdas prin care solicita incetarea mandatelor celor opt persoane pentru ca ar fi incalcat prevederile legale in ceea ce priveste statutul alesilor locali.

El considera ca in comuna Turdas este necesara declansarea procedurii pentru organizarea de alegeri anticipate pentru functia de primar, posturile de consilier local urmand sa fie ocupate de persoanele care au candidat in 2004 pe listele conservatorilor.

“Primarul Aurel Lup si-a depus declaratia de apartenenta politica la Partidul Conservator, impreuna cu viceprimarul si sase consilieri locali, in data de 27 iulie. Apoi, in data de 8 august, cei opt au depus alte declaratii de apartenenta la Partidul Democrat.

Partidul Conservator a luat act de demisia lor si solicitam declansarea de alegeri anticipate pentru Primaria Turdas”, a precizat Marginean.

In opinia sa, cei opt alesi locali ar fi fost “racolati” de catre PD prin promisiuni referitoare la acordarea de fonduri suplimentare pentru proiecte ale administratiei locale.

„Prefectul a facut presiuni ca primarul, viceprimarul si inca sase consilieri locali din comuna Turdas, sa treaca de la PC la PD. Cred ca ar fi indicat ca prefectul sa-si dea demisia din functie, pentru ca s-a implicat in problemele partidelor politice.

Daca nu-si va da demisia, voi cere Guvernului, prin premierul Calin Popescu Tariceanu, sa demareze o ancheta pentru a stabili vinovatia prefectului. PD a facut o campanie concentrata pentru a racola alesi locali”, a spus Petru Marginean.

Liderul PC Hunedoara sustine ca ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (PD), a facut si el racolari, promitand bani, la fel si liderul PD Hunedoara, fostul vicepremier Gheorghe Pogea.

Petru Marginean a declarat ca si vicepresedintele PD de la Consiliul Judetean Hunedoara, Dorin Paran, a promis bani de la consiliu, unor primari hunedoreni pe care i-a convins astfel sa treaca la PD. Pe de alta parte, Marginean sustine ca, pe data de 7 august, la ora 14, l-a vazut pe Paran iesind din sediul PD Hunedoara, insotit de primarul comunei Turdas.

„Consiliul Judetean nu aloca bani dupa culoarea politica. Daca PD promite asa ceva, face o mare prostie. La PD s-a lucrat in haita cu aceste racolari. Oricum, toti membrii PD sunt dupa chipul si asemanarea presedintelui Basescu”, a spus liderul conservator.

Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a declarat ca nu-si va da demisia si ca a vorbit cu Petru Marginean si acesta nu are nici o dovada in sustinerea spuselor sale.

Si PRM Hunedoara au adus acuzatii PD. Stefan Pascut, presedintele PRM Hunedoara si consilierul judetean Costel Avram, au reamintit declaratiile lui Gheorghe Pogea, cum ca nu va repeta greselile PSD de racolare fara discernamant si prin presiuni. “De cand este la putere, greselile PD s-au acutizat.

Si PNL a facut greseli de acest gen”- a declarat consilierul judetean PRM, Costel Avram.

Profetii si dorinte politice

Convocarea parlamentarilor cu o saptamana mai devreme fata de data stabilita pentru sfarsitul de vacanta si inceputul sesiunii de toamna prevesteste unele miscari tectonice care vor zgudui esichierul politic romanesc.

PC va iesi de la guvernare?

Analizand declaratiile presedintelui PC, Dan Voiculescu, precum si atacurile tot mai dese ale liderului conservatorilor hunedoreni Petru Marginean la adresa liderilor PD din judet, deputaul PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula, banuieste ca PC va iesi, in aceasta toamna, de la guvernare, chiar daca acestia nu vor inca sa divulge ce decizie vor lua.

„Cred ca PC va da dovada de maturitate politica si va iesi de la guvernare, ca sa nu se faca partasa la distrugerea economica si sociala a Romaniei, generata de politica celor doua partide din alianta.

Sunt de parere ca mai bine renunti pentru o perioada scurta la ciolan, ca sa-ti salvezi doctrina, decat sa ajungi un partid defunct, ca PNTCD”, sustine parlamentarul hunedorean.

„Nu m-as mira ca Barbu sa scoata o lege speciala pentru el”

Deputatul hunedorean este convins ca primarii localitatilor Aninoasa si Petrila au parasit PSD si s-au inscris in PD, ca urmare a unor favoruri promise de ministrul democrat Gheorghe Barbu. In consecinta, Cosmin Nicula il acuza pe ministrul Barbu ca, in loc sa se ocupe de problemele pensionarilor, se ocupa de racolari.

„Cred ca ministrul Gheorghe Barbu ar trebui sa se ocupe de toti pensionarii, asa cum a promis in campania electorala si nu sa faca discriminari. Consider ca moral ar fi sa faca o lege pentru toti pensionarii, nu numai pentru cei din bazinul lor electoral.

Si pentru ca tot vorbeam de favoruri, nu m-as mira ca Barbu sa scoata o lege speciala pentru el, pentru ca peste doi ani, dupa ce termina mandatul, exista sansa sa se pensioneze anticipat. De ce sa nu beneficieze de propria lege?” mai sustine parlamentarul hunedorean.