Taranii din satele botosanene beau din ce in ce mai multe spirt. Acest aspect a fost adus la cunostinta sefilor Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani de catre mai multi primari din judet. Gheorghe Sorescu, directorul executiv al Finantelor, a spus ca acest aspect este extrem de daunator consumatorilor de spirt.

„Este foarte periculos pentru sanatatea oamenilor sa consume alcool sanitar. Mie mi-au tot adus la cunostinta ca la tara se consuma foarte mult spirt. Oamenii de acolo nu prea au bani si recurg la astfel de masuri pentru a-si satisface viciile”, a declarat Sorescu.

Si Valentin Ghitun, directorul Administratiei Finantelor Publice Botosani, sustine ca a aflat ca a crescut simtitor consumul de alcool sanitar. Acesta spune ca foarte multi boschetari pot fi vazuti pe strazile municipiului consumand spirt.

Din cauza acestui aspect, conducerea Directiei de Finante a spus ca va demara un control amplu la producatorii de alcool sanitar. Sorescu sustine ca productia de spirt a judetului nostru este foarte mare si ca intentioneaza sa afle unde se comercializeaza intreaga productie deoarece la magazinele din municipiu nu vede niciodata coada la cumpararea acestui produs.