Compania sibiana ITNT care detine soft32.com, al doilea cel mai vizitat site din Romania, a realizat pe primul semestru al anului o cifra de afaceri de circa 1,45 mil. lei (400.000 de euro). Suma reprezinta o crestere cu 50 la suta, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Lucian Todea, administratorul ITNT, estimeaza o evolutie asemanatoare a cifrei de afaceri pentru a doua jumatate a anului.

ITNT a demarat recent o investitie de 640.000 de lei (178.000 de euro) care prevede amenajarea unui nou sediu al companiei. Sediul va fi construit pe strada Costache Negri. In acest moment, “cartierul general” ITNT este amenajat in cartierul Tilisca. Lucian Todea precizeaza ca investitia este un efect al deciziei de marire a echipei.

In acest moment, la ITNT lucreaza 10 specialisti in software. Administratorul ITNT arata ca pana la finalizarea sediului, numarul angajatilor se va dubla. “Am vrut un sediu mai mare. Am ajuns la concluzia ca spatiul pe care il avem acum este prea mic, de aceea am decis construcaia unui sediu nou.

Noi speram ca investitia sa se finalizeze peste un an, cand vom avea, conform planurilor, 20 de angajati”, declara Lucian Todea.

Soft32.com, site-ul creat si administrat de ITNT, este al doilea site ca numar vizitatori din Romania, conform clasamentului Trafic.ro si se bate de la egal la egal cu cele mai vizitate siteuri din lume.

Afacerea ITNT, nascuta in 2003 se bazeaza exclusiv pe publicitatea online. Soft32.com este un site unde sunt promovate produsele Windows, Mac sau Linux. In total, circa 60.000 de produse pot fi accesate pe cel mai important domeniu detinut de ITNT. Soft32.com are in medie aproape 100.000 de vizitatori pe zi, potrivit datelor trafic. ro.

Firma mai detine domeniul scriptswave.com, unde sunt afisate diferite resurse pentru programatori. De asemenea, tot Itnt detine domeniul buy32.com, specializat pe vanzari online.