Fiecare spital sibian va avea de luna viitoare o comisie speciala care va verifica modul in care se desfasoara activitatea in unitate.

Mai exact aceasta va avea gjia ca personalul sanitar sa respecte toate normele de conduita, in relatiile cu pacientii si va analiza sesizarile primite din partea bolnavilor. Toate spitalele vor avea cate un consilu etic constituit pentru a cerceta astfel de situatii.

In atributiile comisiei vor intra si cazurile personalului sanitar care va conditiona actul medical de obtinerea unor bunuri sau bani. In plus comisia va fi foarte atenta si la felul in care sunt tratati bolnavii care se afla in stadii terminale ale bolii. Consilul etic al fiecarui spital se va intruni ori de cate ori va primi cate o sesizare.

Comisia va fi formata din cinci membrii care au fost propusi de comitetul director. Procedura mai prevede insa ca aopoi acestia sa fie validati de managerul unitatii. Aceasta va fi fomata din medicul care are cel mai inalt grad didactic, directorul medical, un reprezentant al Consilului Judetean sau al Consilului Local din zona, un membru din parte Autoritratii de Sanatate Publica si un secretar.

Acesta din urma insa nu va avea dreptul sa-si exprime votul in luarea deciziilor. Dupa ce va analiza sesizarile prmite, comisia va propune managerului insitutiei masurile ce urmeaza a fi luate iar acesta va hotara sanctiunile care se vor aplica. (Anca Marin)