Compania sibiana Transcom SA investeste peste 1,2 mil. de lei (340.000 de euro) in amenajarea unui nou camin studentesc. Cladirea va fi folosita doar de studentii Universitatii Lucian Blaga, dupa cum arata conducerea companiei.

Caminul studentesc se va construi pe locul unui sediu administrativ nefolosit al companiei Transcom SA. Caminul va avea o capacitate de 250 de locuri, distribuite in medie patru pe camera, dar si preturi studentesti. Termenul de executie este luna noiembrie a acestui an. Investitia este realizata prin intermediul unui leasing oferit de societatea Paltinis Leasing, parte a holdingului Atlassib.

Lucian Barbu, directorul general al Transcom SA, precizeaza ca initial, proiectul prevedea amenajarea a 70 de locuri de cazare, insa a fost modificat ulterior. Barbu crede ca investitia in noul camin este avantajoasa atat pentru studenti, cat si pentru companie. „Noi speram sa cream o pepiniera de ingineri. Practic, pentru se putea crea specialisti buni, este nevoie de conditii.

Noi oferim aceste conditii pentru studiu si speram ca Universitatea va crea ingineri buni. Daca vor avea conditii de studiu, studentii vor intra mai bine pregatiti in forta de munca”, declara Lucian Barbu.

Caminul studentesc este amenajat prin extinderea si mansardarea sediului administrativ. Barbu da asigurari ca noul camin va avea standarde de calitate foarte ridicate si o serie de facilitati pentru desfasurarea de actiuni de studiu. Caminul este amplasat pe strada Frigoriferului, la numarul 1. Suprafata totala pe care se intinde cladirea este de 2146 metri patrati.