Discutiile se poarta de ceva vreme si, in mod cert, mai pot aparea candidati, insa, cel putin deocamdata, pentru cele mai importante sase primarii din judet, PNL Cluj a luat in calcul oamenii pe care ii considera reprezentativi.

Cele mai importante criterii pe baza carora s-au stabilit acesti candidati tin de experienta administrativa si de imaginea buna de care acestia trebuie sa se bucure in comunitate.

Totodata, candidatii liberali trebuie sa aiba studii superioare si, evident, sa nu fi avut raporturi de colaborare cu fosta Securitate. Stabilirea candidatilor s-a facut indiferent daca formula actuala de alianta va mai fi viabila sau nu. Acestea sunt propunerile cu care venim noi, a declarat, pentru ZIUA de Cluj, liderul organizatiei liberalilor clujeni, Marius Nicoara.

Cea mai ravnita primarie din Transilvania, pentru care in 2004 s-au batut nume grele, de notorietate nationala (Ioan Rus, Emil Boc, Gheorghe Funar), este cea a municipiului Cluj-Napoca.

Daca Emil Boc va mai candida si nu va mai reprezenta Alianta, ci doar PD-ul, va avea de infruntat unul dintre cei trei liberali grei: presedintele Consiliului Judetean Cluj si presedinte al PNL Cluj, Marius Nicoara, deputatul Horea Uioreanu, prim-vicepresedinte al PNL Cluj, sau viceprimarul municipiului, Adi Popa, liderul organizatiei municipale Cluj-Napoca a PNL.

Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicora, a precizat ca, la primariile unde sunt nominalizati mai multi candidati, departajarea acestora se va face pe baza unor sondaje de opinie care se vor realiza in preajma alegerilor.

Deocamdata, la Cluj-Napoca, Nicoara se bucura de cea mai mare notorietate intre cei trei. Pe langa Primaria Cluj-Napoca, liberalii clujeni urmeaza sa-si stabileasca persoana care va candida dintre doi membri doar la Huedin, in celelalte municipii existand doar un singur candidat.

La Huedin, asadar, liberalii vor alege intre inginerul constructor Sorin Abrudan, presedintele organizatiei liberale din localitate, si Gheorghe Iancu, om de afaceri din oras.

La Turda, lucrurile sunt mai simple, optiunea liberala reprezentand-o actualul viceprimar, inginerul Sorin Savanu, care este si vicepresedinte al organizatiei municipale a PNL Turda. In ceea ce priveste Dejul, optiunea este simpla, caci actualul primar Ioan Ungur s-a inscris in PNL de ceva vreme.

La Campia Turzii s-a stabilit ca din partea liberalilor sa candideze presedintele organizatiei PNL din localitate, Iosif Sandor, inginer termoenergetic. Preotul Ioan Roman va fi, cel mai probabil, optiunea liberala pentru Primaria municipiului Gherla.