Ca urmare a declaratiilor din presa judeteana a vicepresedintelului PNL Mures, Teodor Giurgea care acuza PD-ul ca a constituit echipe de racolare care au facut presiuni asupra unor primari, vice-primari si consilieri din judet pentru a trece la PD, presedintele executiv al organizatiei judetene a acestui partid, Florian Coman a declarat:

“Categoric va spun ca n-am facut nici un fel de racolari. Am stat doar de vorba cu oamenii si in functie de discutii unii au venit la noi. Nu i-am fortat, nu i-am presat. Indiferent de optiunea lor politica Guvernul este dator sa-i sprijine pe toti in realizarea proiectelor lor. Teodor Giurgea probabil ca face astfel de afirmatii obisnuit fiind cu procedurile de la ei din partid. Nu e cazul nostru.

N-am curtat nici un fel de alesi ai PNL, pentru ca protocolul ne interzice, si nici n-o vom face. In schimb ei trebuie sa-si clarifice protocolul subteran pe care-l au cu PSD, trebuie sa-si clarifice relatiile cu PSD. Relatii pe care le au de dinainte de campania electorala din 2004.

PNL in Sighisoara a lucrat pentru PSD la alegerile din 2004 numai daca ma gandesc ca un membru din conducerea PNL in seara in care se numarau voturile s-a dus la Danesan si l-a intrebat daca au lucrat bine. Si in judet avem mai multe exemple de genul acesta. Asteptam niste clarificari si niste pozitii oficiale. PD este aproape obligat sa castige singur alegerile viitoare.

Iar targuri de genul celor care au fost la Sighisoara nu se vor mai intampla.”

Primarul Dorin Danesan a negat faptul ca in campania electorala PNL Sighisoara ar fi contribuit cu ceva la realegerea sa in functie si a calificat actuala guvernare portocalie drept ineficienta.

Contactat telefonic Mircea Purenciu care a fost presedinte interimar al PNL Sighisoara in 2004, a spus ca n-are cunostinta de o colaborare dintre PNL si PSD la alegerile locale si s-a abtinut sa comenteze afirmatia lui Florian Coman considerand-o “extrem de ne la locul ei cu atat mai mult cu cat noi n-am facut astfel de afirmatii despre colegii de alianta”.

Acesta a adaugat ca orice astfel de afirmatie trebuie probata. “Eu am fost in acea noapte la numaratoarea voturilor, toata noaptea, si cand am tras linie nu am fost foarte multumiti de ce a iesi si am stiut ca va urma o perioada foarte grea.

Dar cred ca pana acum ne-am facut bine treaba si am fost singurul partid din Consiliul local Sighisoara care a depus proiecte de hotarari ce au fost aprobate”, a incheiat Mircea Purenciu.

In zona Sighisoara, pana la intrarea in vigoare a legii 249/2006 potrivit careia cei care schimba partidul pe listele carora au fost alesi isi pierd functiile, PD a facut “achizitii” serioase de primari si consilieri.

Astfel la Danes democratii s-au ales cu un primar, Nicolae Mosora (care a mai fost la PD intre 1996 - 2002, apoi din 2002 - 2006 la PSD) si 4 consilieri, toti fosti PSD, prin urmare PD detine 6 locuri din 13 in Consiliul local.

La Apold cei patru consilieri PNG au trecut toti la PD, partid care are astfel 4 locuri din 9 in Consiliul local, iar la Vinatori a facut pasul primarul Adrian Lapadat (fost PNL, fost PSD) impreuna cu 5 consilieri (trei de la PSD, unul de la PNG si unul de la...PNL).

Relatiile dintre PNL si PD din nou inghetate

Florian Coman a mai declarat ca n-a mai avut loc nici o intalnire intre cele doua organizatii judetene ale PD si PNL la nivel de conducere dupa intalnirea din 23 iunie de la Targu Mures cand cele doua partide pareau ca doresc sa faca pace. “Le-am cerut atunci celor de la PNL sa se delimiteze de presa de scandal, lucru pe care nu l-au facut”, a spus Coman.

“Si cred ca orice fel de initiativa comuna, daca va mai exista vreuna, va trebui discutata si aprobata de conducerea PD. Dupa 23 iunie n-au mai avut loc discutii intre conducerile celor 2 organizatii. La acea data s-au alcatuit niste echipe mixte care sa evalueze activitatea tuturor conducerilor serviciilor deconcentrate.

Ar fi trebuit ca aceasta evaluare sa fie data publicitatii in 25 august dar n-a fost intocmita decat partial pentru ca si o parte dintre noi si o parte dintre sefii deconcentratelor au fost plecati in concediu.”

Liderii liberali insa nu “sesizeaza ca ar fi probleme in functionarea Aliantei D.A. nici la nivel central si nici la nivel local”, dupa cum declara ministrul Eugen Nicolescu, vicepesedinte al PNL vineri la Sighisoara, sustinut de Adrian Gherca.

Declaratia a fost facuta la remarca ziaristilor ca de la ceremonia de instalare oficiala a lui Adrian Gherca in functia de director al Oficiului Prefectural Sighisoara au lipsit consilierii locali ai PD Sighisoara. In schimb au fost prezenti primari din comune reprezentanti ai acestui partid.

Totusi Eugen Nicolaescu nu s-a sfiit sa-l atace dur pe presedintele organizatiei PD Mures, Dorin Florea pe care l-a acuzat de demagogie. “Este nepriceput, este rau intentionat, lipsit de un limbaj elegant si dupa opinia mea isi serveste doar interesul personal.

Astfel ca daca ne va aduce in situatia de a nu ne realiza obiectivele si angajamentele pe care ni le-am asumat ii vom spune deschis acest lucru si ca trebuie sa devina responsabil pentru atitudinea incorecta pe care o are fata de noi si fata de cetateni.” Dupa care a incheiat: “Dar haideti sa nu vorbim de Florea ca nu e cazul. Ne strica ziua la toti!”