700.000 lei noi vor fi alocati Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Mures la rectificarea bugetului de stat din aceasta saptamana, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru constructia unor noi spitale in patru orase din judet si reorganizarea si restructurarea de Spitalului Judetean Mures.

Declaratia a fost facuta de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, 18 august, la Sighisoara. Acesta a precizat ca pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru constructia de noi spitale in Sighisoara, Reghin, Tarnaveni si Ludus, vor fi alocate cate 100.000 lei noi.

Ministrul Nicolaescu isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa fie realizate toate cele 4 studii de fezabilitate, astfel incat in luna martie a anului viitor sa se obtina toate autorizatiile de constructie pentru a putea fi demarate procedurile de licitatie pentru desemnarea firmelor constructoare.

Punerea in functiune “la cheie” a acestor 4 noi spitale este prognozata in perioada 31 martie - 1 iunie 2008. Pentru constructia noului spital de la Sighisoara ministrul Nicolaescu a declarat ca va fi prevazuta in bugetul de anul viitor suma de 20 milioane Euro. Cel mai probabil noul spital Sighisoara va fi construit in curtea actualului spital. Insa asupra acestui aspect, a aratat ministrul, se va pronunta proiectantul.