Programul de dezvoltare al judetului Mures va fi aprobat in sedinta Consiliului Judetean din 30 august. Consilierii se vor intruni in sedinta pentru a doua oara in aceasta luna si vor analiza punctele tari si punctele slabe ale judetului. Obiectivul: dezvoltarea accelerata prin valorificarea maxima a potentialului fiecarei zone aflate in grija lor.

Lucrarea ce previzioneaza dezvoltarea judetului pana in 2013 este structurata in patru parti: analiza economico-sociala, identificarea punctelor tari si slabe ale judetului, obiective si masuri de dezvoltare, si liniile directoare pentru implementarea programului.

Impartirea judetului

In urma analizei economico-sociale, incluzand inventarierea resurselor, infrastructurii, fortei de muncam specialistii din aparatul propriu al CJ propun impartirea judetului in sase zone, in functie de gruparea localitatilor in jurul polilor de dezvoltare, asociatii microregionale existente, sau confruntarea cu probleme comune.

Planul de dezvoltare a judetului consemneaza ca prima prioritate dezvoltarea infrastructurii, urmata de sprijinirea afacerilor, dezvoltarea tursimului, cresterea fortei de munca dezvoltarea durabila a localitatilor. Portofoliul de proiecte a fost stabilit pe baza propunerilor autoritatilor publice din judetul Mures.

Pentru punerea in aplicare a planului "in perioada imediat urmatoare" va fi stabilit inca un plan, planul de masuri prin care se vor stabili proiectele prioritare si actiunile care trebuie intreprinse in vederea implementarii acestora astfel incat ca pana in ianuarie 2007 sa fie pregatite un numar cat mai mare de proiecte eligibile pentru a obtine fonduri europene.

Concluzia CJ este ca "in acest proces este necesara o colaborare intre toate autoritatile si institutiile publice din judet in vederea abordarii coerente a masurilor si actiunilor planificate".