Pana la sfarsitul anului viitor Muzeul de Istorie Naturala isi va schimba total fata. Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal a facut ieri public planul de extindere al muzeului. Nici actualele expozitii, vechi din anii 70, nu vor scapa nemodificate.

Noua politica de deschidere totala a conducerii Muzeului National Brukenthal se face simtita si in cazul Muzeului de Istorie Naturala, care pana la sfarsitul anului 2007 va suferi modificari substantiale. Actualei cladiri ii vor fi anexate alte cateva corpuri, care vor fi construite atat in curtea muzeului cat pe Zidul Cetatii.

Acestea ar urma sa gazduiasca birourile si biblioteca, eliberand astfel spatiile cladirii actuale. In acest mod, vizitatorii vor putea vizita integral Muzeul de Istorie Naturala. Deasemenea, intrarea din spatele cladirii va fi amenajata special pentru specialisti, intrarea principala urmand sa fie destinata doar vizitatorilor.

„In anul 2007 trebuie sa aratam ca un muzeu adevarat si nu sa ramanem in starea in care se gaseste acum”, a declarat Sabin Luca.

Parc dendrologic

Parculetul care inconjoara in prezent Muzeul de Istorie Naturala va suferi si el schimbari majore, unele dintre ele aflandu-se deja in desfasurare, in ciuda criticilor care au aparut in privinta taierii copacilor. Astfel aspectul parculetului va fi schimbat total, unii copaci urmand sa fie taiati in continuare iar altii doar aranjati.

Vor mai fi aduse si noi plante ornamentale care vor transforma curtea Muzeului de Istorie Naturala intr-un adevarat parc dendrologic. Ultima pe lista schimbarilor din cadrul muzeului este expozitia, care nu a mai suferit modificari din anii 70. Animalele si exponatele care exista in prezent vor fi reconditionate iar expozitia imbogatita cu noi exponate.