Tineretul liberal clujean vireaza spre dreapta mai mult decat permite legea bunului simt. Agenda formatiunii include un topic ce ar trebui sesizat de Consiliul National pentru Discriminare.

Forumul de discutii de pe site-ul tineretului liberal clujean si cel de pe site-ul deputatului Horea Uioreanu au adus in atentie o discutie extrem de bizara: conditionarea gratuitatii pensionarilor pe mijloacele de transport in comun in anumite intervale orare, pe motiv ca se produce o aglomeratie prea mare.

Horea Uioreanu a considerat ca subiectul merita maxima atentie si l-a adus in atentia primarului Emil Boc. In prezent se lucreaza la gasirea unei solutii. Vehementa cu care tinerii liberali lupta impotriva "circulatiei libere" a pensionarilor este revoltatoare.

Tineretul liberal clujean vireaza spre dreapta mai mult decat permite legea bunului simt. Agenda formatiunii include un topic ce ar trebui sesizat de Consiliul National pentru Discriminare.

Forumul de discutii de pe site-ul tineretului liberal clujean si cel de pe site-ul deputatului Horea Uioreanu au adus in atentie o discutie extrem de bizara: conditionarea gratuitatii pensionarilor pe mijloacele de transport in comun in anumite intervale orare, pe motiv ca se produce o aglomeratie prea mare.

Cum selectionarea acestui segment de populatie la urcarea in autobuze, troleibuze si tramvaie este aproape imposibila, ar urma ca varstnicii clujeni sa poarte insigne distinctive ce amintesc de Holocaust. Horea Uioreanu a considerat ca subiectul merita maxima atentie si l-a adus in atentia primarului Emil Boc. In prezent se lucreaza la gasirea unei solutii.

Pe forumul de discutii al PNL Cluj a aparut in urma cu cateva saptamani un subiect de discutie, prin care un forumist pe nume Emil a initiat o propunere pentru primarul Emil Boc si consilierii locali. Forumistul le solicita acestora conditionarea abonamentelor pensionarilor la mijloacele de transport in comun.

"Am si eu o propunere pentru domnul Boc si pentru consilierii locali care ar trebui sa ia drept model Bucurestiul in ceea ce priveste abonamentele gratuite pentru pensionari.

Nu am nimic impotriva, dar ce e prea mult e prea mult, sunt si eu un contribuabil care merge la lucru cu transportul in comun si in fiecare dimineata grupuri de pensionari se deplaseaza la ora 8 dimineata catre piata in grupuri "organizate". De asemenea, am observat ca la amiaza e la fel, oricum la orele de varf, dimineata cand merge lumea la lucru si dupa masa cand se intorc.

In Bucuresti, din cate stiu eu, sunt conditionate asa zisele abonamente gratuite, si anume se poate circula cu ele doar in afara orelor de varf.

Astfel se evita aglomeratia in mijloacele de transport si neplacerile pe care le provoaca aceasta categorie de varstnici contribuabililor care merg si muncesc si platesc impozite la stat, din care sa isi ia domnii pensionari pensia! {sta e of-ul meu si sunt sigur ca nu e un caz singular." Acelasi forumist, plin de artag si greseli gramaticale, propune ca abonamentele sa fie valabile intr-un anumit interval orar: "Solutia e simpla, abonamente conditionate care sa fie valabile doar in afara orelor de varf adica 06.00-09.00 si 13.00-16.00"

Initiatorul "epurarii pe criterii de varsta" gaseste urgent un adept. Un alt forumist este de acord cu propunerea lui Emil si adauga urmatorul comentariu: "Ai dreptate. Problema cu acestia e ca ei se folosesc de mijloacele de transport in comun (nu toti...) doar pentru a se plimba si a nu sta in casa.

Acest lucru este deranjant, mai ales in conditiile in care vii obosit de undeva si se apuca cate unu sa mai si urle ca nu il lasi sa stea jos. Daca aveti ocazia sa circulati cu autobuzul, va rog chiar sa constatati si voi ca ei, in general, sunt vreo 40 % din oamenii din interiorul acestuia. P.S. Mai stea si ei acasa, nu sa se plimbe pe calduri de 40 de grade ca pur si simplu se plictisesc.

Si tot ei sunt aia care urla...ca se simt rau si ii doare inima...ca e cald afara".

Uioreanu nu vrea batrani pe "strada" lui

Acelasi tip de subiect a fost gazduit si pe site-ul deputatului liberal Horea Uioreanu, unde a fost initiat si un sistem de vot prin care forumistii puteau vota acest subiect: "Sunteti de acord ca pensionarii sa aiba reducere restrictionata pentru abonamentele gratuite, la orele de varf, pe mijloacele de transport in comun?".

De altfel, deputatul liberal Horea Uioreanu este de acord cu subiectul initiat pe forumul de discutii al tinerilor liberali si este de parere ca intr-adevar exista o problema din moment ce a fost creata aceasta discutie.

Dupa importanta pe care o acorda deputatul Uioreanu afluxului de pensionari pe mijloacele de transport in comun s-ar putea crede ca urmeaza un meeting de protest al populatiei impotriva gratuitatilor acordate varstnicilor de Primaria Cluj-Napoca.

Uioreanu a declarat ca a adus aceasta problema in atentia primarului Emil Boc si acum se lucreaza la gasirea unei solutii, pentru a se evita tensiunile care exista in randul cetatenilor. Pentru a solutiona aceasta problema, deputatul liberal este de parere ca trebuie suplimentat parcul auto sau trebuie directionate anumite trasee in orele de varf.

Consilierii locali - retinuti in fata unei discriminari evidente

Alexandru Cordos, consilier local PSD, afirma ca aceasta solicitare este una pripita, deoarece trebuie analizat atent acest lucru printr-un dialog in cadrul Consililului Local intre consilieri si persoanele varstnice. "Fara consultarea celor direct implicati nu sunt de acord sa se ia o decizie", a adaugat Alexandru Cordos.

Ciprian Paun, liderul tineretului liberal, a confirmat faptul ca pe forumul site-ului PNL Cluj a aparut aceasta solicitare catre primarul Emil Boc, dar tineretul liberal nu sustine acest punct de vedere. "Traim intr-o lume libera si pe forum pot sa apara orice fel de opinii, dar PNL nu este de acord cu discriminarea persoanelor pe criterii de varsta.

La fel, s-ar putea cere ca studentii sa nu circule in afara orelor de scoala." Paun considera ca nu este legala restrictionarea transportului persoanelor varstnice printr-o hotarare de Consiliu Local.

Attila Laszlo, consilier local UDMR, afirma ca acest lucru este foarte greu de realizat, chiar daca cei de la RATUC s-au plans ca e prea mare aglomeratia dimineata. "Nu le putem interzice varstnicilor sa circule, trebuie doar sa facem o campanie de informare prin care sa le cerem sa nu utilizeze mijloacele de transport in orele de varf.

E o facilitate pe care le-am acordat-o si nu putem sa-i jignim prin luarea unei masuri drastice", a conchis Attila Laszlo.

"Mai stea si ei acasa, nu sa se plimbe pe calduri de 40 de grade ca pur si simplu se plictisesc. :i tot ei sunt aia care urla... ca se simt rau si ii doare inima... ca e cald afara".

Raul: "Auzi tinerica, nu lasi o femeie batrana si bolnava sa stea jos?"

"Ba da, saru‘ mana. Imediat ce cobor".