Mai toti ne-am lovit macar o data de comportamentul celor de langa noi atunci cand am fost la plaja. Pentru a afla care sunt cele mai nesimtite lucruri pe care oamenii le fac pe plaja, reporterii cotidianului „Replica” de Constanta au stat de vorba cu cei aflati zilele acestea pe litoralul romanesc al Marii Negre.

In urma opiniilor exprimate, am alcatuit un top al celor mai mari nesimtiri pe care le putem intalni pe nisip. De la cei care arunca gunoiul direct pe plaja, pana la cei care ii deranjeaza pe toti cu vacarmul pe care il fac, toti pot fi regasiti in acest top al proastelor obiceiuri romanesti pe plaja.

Pe primul loc in acest top al nesimtirii se afla comportamentul grupurilor de tineri care vin la plaja. Tipetele acestora si dorinta lor de a iesi in evidenta cu orice pret deranjeaza mai toti oamenii care se afla in preajma lor si care au venit la plaja pentru a se bucura de soare si pentru a se relaxa. „Toti tinerii astia teribilisti ma calca pe nervi.

De fapt, nu ei, ci comportamentul lor. Tipa, urla, se imping in lume si fac un vacarm de nedescris. Am avut de doua ori ghinionul sa stau langa asemenea grupuri si mai tare mi-am facut nervi, or eu venisem aici sa ma relaxez, sa ma odihnesc”, a declarat Florian Bratu de 48 de ani din Sacele.

Pe al doilea loc se afla cuplurile tinere, dar nu numai, care simt nevoia de a-si manifesta public afectiunea pe care si-o poarta. Din pacate, insa, nu este vorba doar de acele simple sarutari sau tineri de mana. „Venisem la plaja cu baietelul meu si am avut proasta inspiratie de a-mi pune cearceaful langa un cuplu.

La nici cinci minute dupa ce m-am asezat, cei doi au inceput sa se mangaie mai mult decat provocator, chiar sub privirile copilului meu, care nu are decat sapte ani.

I-am atentionat si i-am rugat sa fie ceva mai retinuti, moment in care tanarul, care avea in jur de 20 de ani, mi-a spus ca daca nu-mi convine si imi fac atat de multe griji pentru copil, sa ma mut”, a declarat revoltata Marilena Tanase, de 33 de ani, din Bacau.

Urmatorul loc este ocupat de cei care arunca gunoiul direct pe plaja, in conditiile in care in vecinatatea lor este amplasat un cos de gunoi.

„Am vazut la un moment dat o familie, din Bucuresti mi se pare ca era, care si-a luat tot felul de sucuri, chips-uri si alte chestii si cand au plecat au lasat toate ambalajele si sticlele goale pe plaja, chiar daca la aproximativ doi metri de ei era montat un cos de gunoi”, a povestit Raluca Miron, de 22 de ani, din Constanta.

Al patrulea loc este ocupat de cei care merg pe plaja in asa fel incat arunca tot nisipul pe cearceaful celor din jur - si nu ne referim aici doar la copiii care au o scuza ca, din pricina varstei fragede, nu realizeaza ca aceste neatentii ii deranjeaza pe vecinii de cearceaf. O persoana nemultumita de acest lucru este si Viorel Stoica, de 28 de ani din Timisoara.

„Din cate am observat eu, toata lumea care trece pe plaja nu se uita pe unde merge, mai bine zis cum merge, si-ti dau o tona de nisip pe cearsaf. Pai eu ar trebui sa stau sa scutur cearceaful de cate ori trece cineva pe langa mine?”.

Obligatia de a asculta convorbirile telefonice ale vecinilor oripileaza turistii

Urmatorul loc este ocupat de baietasii smecheri care vin pe plaja, pun ochii pe un grup de fete sau chiar femei tinere cateodata, isi aseaza cearceaful sau prosopul langa acestea si apoi incep sa se holbeze la ele. „Am patit-o de cateva ori chiar. Venisem la plaja cu vreo trei prietene si langa noi s-au asezat niste tineri.

Dupa ce s-au asezat au inceput sa discute care dintre noi este mai buna, expresia le apartine. I-am ignorat cateva minute, dar dupa aceea nu am mai putut suporta si m-am luat de ei”, povesteste Ionela Iftimie, din Brasov.

Potrivit afirmatiilor lui Aurel Balasa, de 32 de ani, din Constanta, la fel de suparator este si felul in care sunt priviti cei care vin la plaja cu cearceaful sau prosopul de catre cei care inchiriaza sezlonguri, si care fac parada cu banii lor. Am ajuns astfel la locul sapte, loc ocupat de copiii prost crescuti, care ii deranjeaza pe toti cei din jurul lor.

„Si eu am doi copii si vin cu ei la plaja, dar ai mei nu fac atata taraboi si sunt cuminti. Daca nu-ti poti stapani copilul, atunci nu-l mai aduce cu tine sa-i incurce si pe ceilalti cu tipetele lui”, a afirmat indignata Antoanela Ionita, de 37 de ani din Suceava.

Pe al optulea loc se afla cei care vorbesc la telefonul mobil pe plaja. „Nici macar nu poti spune ca vorbesc, pentru ca tipa de-a dreptul. Si mai auzi si niste conversatii de-ti pui mainile in cap vazand ce le poate cloci mintea”, a declarat Mihaela Boboc, de 57 de ani, din Targu Mures.

Tot nesimtire este considerata de catre Florenta Simionescu, de 41 de ani, din Satu Mare, si aruncarea chistoacelor de tigara pe nisip.

„Am calcat de vreo trei ori pe chistoace aprinse si va pot spune ca nu este deloc placut”, a afirmat aceasta. In sfarsit, pe ultimul loc sunt femeile foarte in varsta care fac topless. „Nu le suport deloc cand vin la plaja si le vad facand topless. Mi se face rau. Chiar nu se gandesc la cei din jurul lor, ca nu sunt obligati sa se ... «delecteze» cu piei atarnande?”, a declarat Mircea Butnaru, de 20 de ani din Focsani.