Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a petrecut week-end-ul care tocmai a trecut pe litoralul romanesc, mai exact la Constanta. Dupa ce vineri seara s-a relaxat participand la deschiderea Festivalului Mamaia 2006, in cursul zilei de sambata, 26 august a.c., a aniversat, impreuna cu colegii sai, 30 de ani de la absolvirea Academiei Navale Mircea cel Batran din Constanta.

La eveniment au fost prezenti, potrivit purtatorului de cuvant al academiei, Lucian Neacsu, aproape 100 din cei 215 absolventi. Fostii studenti, ajunsi acum detinatorii unor functii inalte in domeniul naval, au participat la eveniment insotiti de sotiile lor.

Dupa ce au asistat emotionati la strigarea catalogului, cei prezenti au trecut la depanarea aminitirilor placute si amuzante din timpul studentiei.

Fostii colegi, batrani lupi de mare, mecanici si oameni de punte si-au reamintit referitor la sefului statului ca in vremea studentiei era la fel de glumet, dar si la fel de autoritar precum este si acum. „Lupii de mare” si-au reamintit practicile pe care le efectuau pe nava scoala Mircea, si in special turele cand Traian Basescu era insarcinat cu asigurarea curateniei pe nava.

Acestia spun ca actualul presedinte reusea intotdeauna sa-i gaseasca pe colegii care incercau sa se eschiveze, ascunzandu-se in magazia cu maturi, si ii punea la treaba. Pentru ca si-au dorit sa imortalizeze evenimentul, cei prezenti au facut o poza de grup, dupa care au plecat spre dana militara, unde ii astepta Bricul Mircea, pentru o plimbare de cateva ceasuri pe mare, ca pe vremuri.

Revederea de 30 de ani a fost sarbatorita cu fast de navigatori pana tarziu in noapte la hotelul Picadilly din statiunea Mamaia. Desi tratat de presa si nu numai ca fiind un eveniment oficial, organizatorii au dorit sa precizeze ca aceasta a fost doar o simpla intalnire a absolventilor, printre care se numara si seful statului, Traian Basescu.