Mansadrarile dau batai de cap unora dintre proprietarii de apartamente care au fost de acord ca pe blocul lor sa se mai construiasca inca un etaj. Mai multe familii care locuiesc pe Aleea Biruintei s-au trezit ca le ploua pur si simplu in apartamente, dupa ce firma care se ocupa de mansardari le-au gaurit tavanele in timpul lucrarilor.

Problemele au degenerat iar acum, pana la etajul trei, toate apartamentele au fost inundate, peretii au ramas patati, mobilierul de lemn s-a umflat, iar usile de la intrare nici nu se mai inchid. Reprezentantii firmei nu recunosc ca ei sunt vinovatii, dar s-au oferit sa le zugraveasca toata apartamentele la finalul lucrarii.

Lucrarile la noile apartamente de la mansarda au fost demarate de mai bine de doua luni. Muncitorii au inceput cum era si firesc, cu fixarea pilonilor de rezistenta. Nu au tinut cont de grosimea peretelui iar gaurile facute au strapuns tavanele de la etajul patru.

Dupa gaurirea plafoanelor, au inceput ploile, iar apa a patruns in apartamentele oamenilor, ajungand chiar pana la etajul trei. " E dezastru, dezastru. Sa nu inchizi un ochi toata noaptea, tot cu ligheanele dintr-un loc in altul. Tavanele sunt pline de gauri, cel putin sa fi spus ceva, sa avem grija ca dau gauri, dar nimic", spune Viorica Dobre, proprietara unui apartament avariat.

Apa a ajuns chiar si la etajul al treilea. "Am stat cu ligheanul pe jos, covorul l-am gasit plutind in apa. L-am spalat si l-am pus in dulap. Si n-a fost o singura zi. De cand s-a apucat de mansarda de 5 ori au fost inundatii. Peste tot curgea ca din robinet apa", povesteste Vasile Sebu, proprietarul unui apartament de la etajul trei al blocului.

Reprezentantii firmei spun ca gaurile din tavan au aparut din cauza neconcordantei dintre proiectul vechiului bloc si constructie si ca nu ei sunt vinovati de problemele proprietarilor de apartamente. „Ce s-a stricat totul se repara, dar sunt oameni care nu inteleg si ne iau pe noi sa nu mai putem face lucrarea ca lumea", spune repreuzentantul firmei care executa constructia mansardei.

Cu toate acestea au promis ca se vor ocupa in curand de zugravirea apartamentelor si remedierea tuturor problemelor.