Consilierii turdeni au luat in discutie, saptamana trecuta, un proiect de hotarare privind aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru realizarea, in spatiul fostei fabrici de bere, a unui centru comercial si a unor hale. Spatiul luat in discutie face parte din zona de patrimoniu a municipiului.

Lucrarile se vor realiza, cu anumite restrictii, in spatiul aflat in Piata Romana, din cauza ca, pe amplasamentul respectiv, exista monumente cu valoare istorica, arheologica (situl arheologic, orasul roman Potaissa) si arhitecturala (fabrica de bere).

Avizul din partea Consiliului Local a fost dat numai in conditiile in care nu vor fi executate modificari asupra partii exterioare a cladirilor si nu se va ridica nici o constructie la o distanta mai mica de trei metri de la baza digului raului Aries. Obiectivul va avea doua forme comerciale, un centru de tip mall si doua hale de tip retail cu amenajari exterioare necesare.

In prima etapa se vor construi halele, cu parcaje supraterane si subterane, dupa care, in etapa a doua, se va restaura si refunctionaliza cladirea fostei fabrici de bere, considerata cu valoare de patrimoniu.

Fundatia familiei Ratiu si-a manifestat intentia de a se asocia cu municipalitatea turdeana pentru revalorificarea vecinatatilor spre raul Aries, ca o continuare a parcului si promenadei in amonte.