Actualul sef interimar al Inspectoratului Scolar Judetean Mures, Suzana Ganta, ar putea sa isi piarda functia, dupa ce a pierdut sustinerea conducerii PD, cea care a nominalizat-o pentru ocuparea acestui post. Mai mult, liberalii sustin ca prin numirea democratei in fruntea ISJ, liderii democrati au urmarit sa racoleze cat mai multi directori si cadre didactice din judet.

Presedintele filialei PD, primarul Dorin Florea, a anuntat, ieri, ca organizatia il sustine pentru ocuparea postului de inspector scolar general pe unul din actualii adjuncti ai institutiei, Nicolae Neagu, "care si-a vazut de treaba, desi nu a primit imediat acest post".

Liderul democrat a mai afirmat ca a ajuns la concluzia ca Neagu este omul potrivit pentru aceasta pozitie, iar PD ii va acorda intreaga sustinere, desi la concursul pentru ocuparea postului din fruntea ISJ s-a inscris si Suzana Ganta, dar si un al candidat, in persoana profesorului Moldovan Ioan.

Florea a anuntat, totodata, ca democratii vor proceda la fel si in cazul conducerii Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului, democratii fiind nemultumiti de prestatia Liviei Galenco, dar isi vor retrage omul si de la sefia Directiei Agricole, pentru ca acesta nu poate face nimic in conditiile in care cartile sunt facute in cazul acestei functii de liberali si UDMR.

Numirea Suzanei Ganta la carma invatamantului muresean a provocat proteste vehemente, cu atat mai mult cu cat aceasta, desi sustinuta de fostul presedinte al filialei PD, Dinu Socotar, nu indeplinea conditiile de participare la examenul pentru ocuparea postului.

In aceste conditii, examenul care ar fi trebuit sa aiba loc in primavara acestui an nu a mai avut loc, Suzana Ganta ramanand cu statut de interimar la carma ISJ. Ea s-a aflat si in centrul mai multor scandaluri chiar inainte de incheierea anului scolar trecut.

Interesant este ca atat noua conducere a filialei PD, cat si membrii din judet ai PSD si PNL au contestat capacitatea democratei de a conduce invatamantul muresean, insa nimeni nu a dispus schimbarea ei. Singurul care i-a retras sprijinul, insa intr-un moment in care Suzana Ganta nu mai avea nevoie de acesta, a fost prefectul Ciprian Dobre.