Proiect ambitios

Din octombrie, ploiestenii cu bani isi vor putea face cumparaturile la cel mai mare mall, care va fi construit in centrul orasului. Investitia apartine companiei Winmarkt, care administreaza in prezent 17 centre comerciale din 14 orase cu un total de peste 115.000 mp suprafata inchiriabila. Proiectul, intitulat Grand Center Ploiesti, prevede unirea a doua centre comerciale, Omnia si Galeriile Comerciale, printr-un tunel din sticla, la nivelul etajului 1.

Mall-ul va avea si o parcare pe noua niveluri cu peste 400 locuri. "Este un proiect de dimensiuni impresionabile, care va insuma aproximativ 50.000 mp suprafata construita. Valoarea investitiei depaseste 8,5 milioane de euro. Intentionam sa aducem la Ploiesti, adunate intr-un singur loc, brand-uri de renume care, astfel, sa isi faca intrarea si pe piata prahoveana", sustine Cristian Ionescu, director PR&Advertising al companiei Winmarkt.

Astfel, in incinta mall-ului vor fi prezente marci importante precum Stefanel, BSB, Lee Cooper, Levi's si altele.

Parcare supraetajata

Lucrarile la cel mai mare mall din Ploiesti au intrat in linie dreapta, constructorul urmind sa finalizeze constructia in maximum doua luni. Pentru ca proprietarul mizeaza pe o clientela provenita din rindul tinerilor, Grand Center Ploiesti va include zone largi de shopping, una de fast-food si o alta de petrecere a timpului liber. De asemenea, pentru copii se va amenaja spatiu de joaca generos in jurul caruia va fi amplasata o cafenea pentru parinti.

Pentru un acces facil la mall, va fi construita o parcare supraetajata de peste 400 de locuri, care va avea si rolul de a decongestiona traficul din zona centrala a orasului. Aceasta va fi prima parcare de mari dimensiuni din centrul Ploiestiului, intr-o zona in care se concentreaza toate institutiile administratiei locale, precum si sediile marilor firme.

Turism comercial la Sinaia

Planurile de investitii ale companiei Winmarkt nu se opresc aici. Aceasta va deschide pina la sfirsitul anului un al doilea centru comercial in Prahova, la Sinaia. In Grand Center Sinaia vor fi investite trei milioane de euro, mall-ul avind o arhitectura futurista. Noul obiectiv va fi destinat turistilor de pe Valea Prahovei si va cuprinde o zona de petrecere a timpului liber. Astfel, clientii isi vor putea bea cafeaua la barul panoramic de la ultimul etaj, la care se va ajunge printr-un lift exterior din sticla.

Lantul de centre comerciale Winmarkt este parte integranta a grupului de fonduri de investitii "New Century Holdings" (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale de pe piata Europei de Est. Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile realizate pina acum in Europa Centrala si de Est se ridica la aproape trei miliarde de dolari, dintre care 300 milioane au fost investiti in Romania.