In discutie a intrat suprafata de 40 de hectare din zona Selgros - Pepiniera Becas, a declarat Boc, explicand ca intentia investitorului este aceea de a realiza o arena sportiva care sa respecte standardele europene, plus parcari si alte unitati aferente. In schimbul stadionului, aceasta companie a solicitat circa 20 de hectare pe care sa-si dezvolte propria investitie, a completat primarul.

Pentru ca se doreste, totusi, ca stadionul sa fie construit pe vechea locatie, Emil Boc a sustinut ca urmeaza sa-i propuna aceasta varianta si presedintelui Consiliului Judetean, Marius Nicoara. Eu as vrea, totusi, ca stadionul sa fie construit acolo, dar israelienii nu s-au aratat interesati de aceasta propunere.

Ramane sa vedem cum ne intelegem cu CJ in ceea ce priveste terenul pe care ar urma sa-l dam la schimb, a spus Boc. Pe de alta parte, acesta le-a prezentat consilierilor locali informarea pe care a primit-o de la Nicoara, legata de asocierea CJ cu societatea americana Global Development Partners.

Nu este foarte bine specificat ce se doreste din aceasta asociere, trebuie sa obtinem mai multe detalii, a spus Boc, solicitandu-le colegilor sai aprobarea pentru a cauta solutii impreuna cu liderul CJ pentru problema stadionului. Trebuie reamintit ca executivul CJ a lansat ideea asocierii cu investitorul american Global Development Partners in urma cu aproximativ o luna.

Ulterior, s-a elaborat un proiect de hotarare care propunea organizarea unei licitatii. In ultima sedinta, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.