Ieri seara, dupa o ploaie torentiala, locuitorii strazilor Victoriei si Caraiman din orasul prahovean Breaza s-au trezit cu apa de-o jumatate de metru in gospodarii. Oamenii sustin ca de vina pentru indundatii ar fi angajatii clubului de golf Lac de Verde, situat pe un deal din apropiere.

"Au dat drumul la apa din helesteu ca sa nu le inunde terenul de golf. Sint sigur de asta pentru ca pe strada curgea apa plina de pesti si astia doar nu cresc in paduri. Am prins citiva chiar in fata casei. Cei de la club au inundat aproape 20 de gospodarii.

Ne-am gindit sa vorbim cu un avocat pentru a-i da in judecata", ameninta Constantin Negotei, unul dintre localnciii afectati de viitura care le-a bagat pestele oamenilor in curti. Localnicii sustin ca de vina este si primaria, care nu se implica in rezolvarea problemei inundatiilor.

De partea cealalta, autoritatile locale se disculpa. "Oamenii sint de vina pentru ca nu-si curata santurile de scurgere a apei. Cei de la clubul de golf nu au nicio vina pentru ca nu au stavilare ca sa faca deversari controlate. Pur si simplu a venit viitura pentru ca altii au astupat rigolele.

Voi trimite politistii comunitari sa-i amendeze pe cei care nu-si fac datoria de cetateni", sustine primarul orasului, Gheorghe Maracineanu. Comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova, {tefan Popescu, s-a aflat ieri la fata locului. Acesta ne-a declarat urmatoarele: "Au existat deversari din helesteurile clubului de golf in curtile oamenilor, dar nu am stabilit inca daca administratorul are vreo vina.

Acesta ne-a promis ca ne va prezenta miine (n.r. astazi) autorizatiile pentru amenajarile cursurilor de apa din incinta clubului". Desi am incercat sa obtinem punctul lor de vedere fata de acuzatiile localnicilor, reprezentantii clubului Lac de Verde au refuzat sa comenteze incidentul.

Club exclusivist

Lac de Verde este un club privat de golf, deschis in anul 2000 si frecventat de oameni de afaceri, sportivi si politicieni cunoscuti, precum Mircea Geoana, Viorel Catarama sau Gheorghe Hagi. Tarifele percepute de administratorul terenului de golf, care se intinde pe o suprafata de citeva hectare, sint accesibile doar instaritilor, un card de acces variind intre 1000 si 2000 de euro.

In aceste sume sint incluse accesul pe teren si la competitiile organizate, zece lectii de golf cu un instructor profesionist, dar si intrarea la centrul de sanatate (jacuzzi, piscina, sala de fitness, sedinte de masaj), precum si la terenurile de tenis sau salile de biliard.