Liderii PRM si PC de la Bucuresti s-au intalnit zilele trecute pentru a discuta o posibila alianta in perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare si prezidentiale.

Daca liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a aratat foarte entuziasmat in urma intalnirii cu Dan Voiculescu, acesta din urma si-a pastrat totusi rezerva si a declarat ca studiaza si alianta cu PSD.

Petru Calian, presedintele PC Cluj, are si el rezerve in ceea ce priveste aceasta alianta, chiar daca timp de 12 ani a fost un membru marcant al PRM Cluj. Gheorghe Funar, senator de Cluj al PRM, declara ca certa alianta dintre cele doua partide, urmand sa fie perfectate doar modalitatile concrete de colaborare pe timpul alegerilor.

Corneliu Vadim Tudor si Dan Voiculescu au discutat acum doua zile despre o posibila alianta intre partidele pe care le conduc.

In timp ce Corneliu Vadim Tudor s-a aratat incantat si a declarat ca “vom vedea o alianta politica care va castiga alegerile prezidentiale si parlamentare”, liderul PC, Dan Voicuelscu, a precizat ca orice alianta e posibila, mai putin cea cu Partidul Democrat.

Dan Voiculescu a schitat si strategia politica a PC pe termen mediu& la 1 ianuarie 2007 iese “definitiv” de la guvernare, la alegerile locale va merge singur, iar la cele generale poate opta pentru o alianta cu o formatiune parlamentara.

Conform sondajelor, aceasta alianta nu ar fi insa suficienta pentru a castiga alegerile, de aceea o alianta si cu PSD pare tentanta si probabila atat pentru PRM, cat si pentru PC.

Liderul PC Cluj, Petru Calian, sustine ca sunt doua aspecte care trebuie luate in calcul cu privire la o posibila alianta cu partidul condus de Vadim Tudor. “Din punct de vedere doctrinar exista aspecte in care PRM si PC se intalnesc si impreuna ar putea crea acea forta nationala de care are nevoie orice tara.

E vorba de acea zona a nationalismului moderat, subliniez acest lucru, zona care este foarte benefica in politica unei natiuni”, a sustinut Calian. Al doilea aspect pe care il vizeaza Petru Calian e insa mai delicat pentru ca il determina sa aiba rezerve fata de PRM.

Pe de alta parte, Petru Calian sustine ca ii cunoaste prea bine pe cei din PRM pentru a nu-si lasa si marja aceasta de nesiguranta privind posibila colaborare dintre cele doua partide. Totodata, senatorul PRM Gheorghe Funar declara ca certa colaborarea dintre PRM si PC.

“La nivelul conducerii celor doua partide s-au purtat intr-adevar niste discutii serioase si asteptam sa se stabileasca la modul concret care va fi forma de colaborare dintre cele doua formatiuni politice”, ne-a declarat senatorul PRM.

Funar a precizat ca ramane de vazut daca alianta va presupune colaborarea la nivel parlamentar sau doar la nivelul administratiei publice locale.

Intrebat daca exista legatura doctrinara intre cele doua partide, senatorul PRM ne-a declarat ca& “La o intrebare logica ca a dumneavoastra ar trebui sa va dau un raspuns ilogic, pentru ca logica nu-si prea are locul in aliantele din politica romaneasca”.

Gheorghe Funar s-a intrebat retoric& “Ce legatura exista intre PD si PNL sau UDMR?”