Clubul Sportiv Municipal are din nou sectie de volei. La insistentele prefectului Ion Ariton, a carui fiica este componenta a formatiei de junioare a Clubului Sportiv Scolar, conducerea CSM le-a legitimat pe vicampioanele nationale si le-a inscris in a doua divizie de senioare, A2, seria Vest, sub denumirea de CSS CSM Sibiu.

Obiectivul echipei, aflata la a treia incercare dupa 1989, este promovarea in prima liga

Voleiul sibian la nivel de seniori a fost complet dat uitarii in ultimii ani. Singurele care au mai tinut steagul sus la aceasta disciplina au fost actualele junioare mari, care au avut performante notabile in acesti ani. Ultimul exemplu, anul trecut, cand fetele antrenate de Dan Gheorghita au iesit vicecampioane nationale. Incepand din aceasta luna, Sibiul are din nou echipe de senioare.

Obiectiv: promovarea

Clubul Sportiv Municipal a reusit sa obtina dubla legitimare a junioarelor de la CSS Sibiu, urmand sa inscrie formatia in competitia feminina de senioare a ligii a doua a Romaniei, Divizia A2. Echipa nou creata, ce va purta numele CSS CSM Sibiu, a fost inscrisa in campionatul seriei Vest, ce va debuta pe 23 septembrie.

In etapa numarul 1, sibiencele vor juca, in deplasare, impotriva CNMB Rm.Valcea. Este a treia incercare de readucere a voleiului profesionist la Sibiu, dupa ce, de la Revolutie incoace, alte doua tentative de creare a unei echipe de prima liga au fost sortite esecului. Inca de la primul sezon, jucatoarele lui Dan Ghoerghita vor avea drept obiectiv promovarea in divizia A1.

Bani putini

Din lotul care a jucat finala Campionatului National de junioare, doua voleibaliste au parasit Sibiul in aceasta vara, semnand cu divizionara A1 CSU Tg. Mures. In prezent, 11 fete se pregatesc pentru debutul de campionat, urmand ca pana la primul joc sa mai soseasca cel putin trei jucatoare cu experienta de la mureseni, in schimbul sibiencelor achizitionate deja.

Echipa nu se poate lauda cu un buget extraordinar, conducerea CSM asigurand doar cheltuielile de competitie (30 milioane lei vechi la deplasare si 6 milioane la meci acasa), sume obtinute din sponsorizari. Indemnizatiile voleibalistelor raman cele cu care s-au obisnuit la nivel de junioare.

Fata prefectului in echipa

Ideea readucerii voleiului sibian in ligile superioare a venit la insistentele prefectului judetului, Ion Ariton. La intalnirea acestuia, de la inceputul lunii, cu directorul CSM, Viorel Cintean, si antrenorul echipei de handbal, Gheorghe Badianu, pentru solutionarea crizei formatiei de fete, Ariton a propus promovarea junioarelor in divizia A2. Motivul: intre fetele din lot se afla fiica acestuia, Alexandra.

Lotul CSS CSM Sibiu

Gabriela Dancu, Alexandra Ariton, Livia Dancu, andreea Bucur, Roxana Moga, Elena Bolovan, Adelina Ploila, Maria Marian, Daria Antonie, Maria Mihaila, Anda Moldovan