Banca Comerciala Carpatica a inaugurat reprezentanta din Piata Mare, a zecea unitate din judetul Sibiu. Numarul unitatilor bancare BCC din tara se apropie de 200.

“Situata intr-o zona de maxim interes, atat pentru sibieni, cat si pentru vizitatorii urbei, in Piata Mare nr.7, noua unitate are o structura functionala moderna si se adreseaza nu doar clientilor, ci si turistilor aflati in zona, prin punerea la dispozitia acestora a unui automat de schimb valutar”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Banca Comerciala Carpatica este piesa centrala a Grupului Financiar Carpatica, alaturi de SSIF Carpatica Invest si SC Carpatica Asig. Capitalul social al bancii este de peste 115 milioane de lei. BCC se afla pe locul sase in tara, din punctul de vedere al retelei teritoriale bancare.

BCC a inregistrat o crestere importanta a activitatii in primul semestru al anului. Indicatorii financiari indicp o evolutie pozitiva, desi BCC a derulat in aceasta perioada o ampla campanie de extindere teritoriala. BCC a reusit sa isi mareasca activele bilantiere pana la un nivel de 1.178 mil. lei, in crestere cu 27% fata de finele anului 2005.

La finele primului semestru, capitalurile proprii erau de 146 mil. lei, valoare cu 6% mai mare comparativ cu anul 2005. Profitul net al companiei, aferent primelor sase luni ale anului se ridica la 8,7 mil. lei si depaseste prognoza din Bugetul de Venituri si Cheltuieli, dupa cum arata reprezentantii companiei. (L.P.)