In acest scop, el s-a asociat cu alti 20 de bancheri din tara noastra si din strainatate. Daca primul sau business privat va avea succes, Rekkers va infiinta un astfel de restaurant si la Cluj.

Voi contribui cu 50.000 de euro, la fel ca fiecare dintre cei 20 de asociati. In acest fel, vom crea un capital de un milion de euro pentru restaurant. Vrem sa facem ceva special, sa facem concurenta altor restaurante exclusiviste din Bucuresti. Eu nu voi avea timp sa ma ocup de acest local, pentru ca sunt foarte prins in multe alte evenimente.

Cu toate acestea, cel putin o data pe luna voi fi acolo sa mananc, nu numai alaturi de bancheri, ci si de colegi, prieteni sau femei frumoase, a spus Rekkers.

El a mentionat ca, deocamdata, nu se pune problema construirii unui astfel de restaurant la Cluj-Napoca, deoarece nu stie daca ar exista suficienti clienti pentru un asemenea local, dar ca, daca initiativa aceasta se va bucura de succes in Capitala, este tentat sa infiinteze un asemenea local si in orasul unde are sediul central BT.

Avem restaurante frumoase si la Cluj, Lugano, Maestro, dar e drept ca un restaurant exclusivist inca nu s-a infiintat, a recunoscut Rekkers. Restaurantul din Bucuresti va purta numele Heritage si va avea ca specific bucataria frantuzeasca si cea internationala.

Cu toate ca, initial, trebuia sa il inauguram in septembrie, se pare ca acest eveniment va avea loc la sfarsitul lui octombrie, a adaugat olandezul. Printre actionarii restaurantului bucurestean se numara oameni de afaceri si personalitati din lumea financiar-bancara, inclusiv presedintele Asociatiei Romane a Bancilor din Romania, Radu Gratian Ghetea.

Conducerea Heritage a anuntat ca personalul care va fi angajat la restaurantul bancherilor va beneficia de salarii substantiale. Astfel, portarul localului va fi retribuit cu aproape 1000 de lei, secretara cu 1500 de lei, chelnerii si barmanii cu 2 000-3 500 de lei, patiserii si bucatarii cu 4-5 000 de lei, in timp ce directorul va beneficia de minimum 12 000 de lei.

Cafeneaua bancara mai asteapta

Directorul BT este implicat, de data aceasta prin institutia pe care o conduce, intr-un alt proiect, ce vizeaza tot un local, care va fi amplasat in centrul municipiului Cluj-Napoca, in sediul fostei cladiri Romtelecom de pe str. Baritiu.

Inaugurarea cafenelei bancare BT nu se va putea produce in acest an, pentru ca Primaria Cluj-Napoca inca nu ne-a acordat autorizatia de construire, iar fara aceste licente nu putem demara lucrarea, care necesita cel putin 3-4 luni de la obtinerea avizelor, a spus Rekkers.

Pana acum, Grupul Financiar BT a inaugurat astfel de cafenele bancare pe strada Radu Beller din Bucuresti si pe Bulevardul Tomis din Constanta, urmand sa mai deschida una in Timisoara.

Lansata pe piata in 2004, in Bucuresti, BT Cafe permite efectuarea de tranzactii bancare, posibilitatea urmaririi, pe un monitor cu plasma, a cotatiilor la Bursa de Valori Bucuresti, consultarea celor mai importante publicatii si consumarea unor produse de calitate, precum prajituri sau cafea.

In interiorul localului, clientii beneficiaza de conectare gratuita, fara fir, la Internet, pentru a-si putea folosi laptop-urile.

Rekkers a activat, timp de 13 ani, ca angajat al consortiului bancar international ABN AMRO. In 2002, a devenit director general al BT, mandat reinnoit, pentru alti patru ani, in 2006.

Sub conducerea sa, institutia bancara clujeana a intrat, in trei ani, intre primele zece din tara, si, din semestrul I al acestui an, pe locul 4 in clasamentul pe unitati si pe locul 5 in clasamentul pe active al bancilor din Romania.