Actualul prefect al judetului Arad, Cristian Stragea, va renunta la functie, dupa ce va fi cooptat in echipa lui Calin Popescu-Tariceanu, unde ar urma sa ocupe pozitia de consilier de stat al premierului. Potrivit unor surse din PNL, decizia de numire mai trebuie semnata doar de primul ministru.

Odata cu numirea in noua functie, Stragea va fi eliberat din postul de prefect, urmand sa candideze la sefia filialei aradene a partidului.Dupa aparitia informatiei ca Stragea va lasa liber fotoliul din fruntea Prefecturii, au si aparut numele posibililor inlocuitori ai acestuia.

Primul care si-a exprimat dorinta de a deveni prefect este Caius Parpala (PNL), care este finul de cununie al primului ministru. Acesta a afirmat, insa, ca nu prea este interesat de functie pentru ca nu vrea "sa puna politica in cui".

Al doilea nume vehiculat este cel al actualului vicepresedinte al Consiliului Judetean, liberalul Gavril Popescu. Acesta din urma a recunoscut, joi, ca au existat discutii intre el si conducerea centrala a partidului, in timpul carora i s-a propus sa ocupe functia din fruntea Prefecturii.

Locul lui Popescu in CJ ar urma sa fie ocupat de fostul lider al tinerilor liberali, Nelutu Cristina, care, in prezent, nu detine nici o functie in partid. Potrivit conducerii filialei PNL, pana acum au fost facute trei propuneri pentru functia de prefect: Gavril Popescu, Caius Parpala, consilier judetean, si Valentin Paul Neamt, consilier local.

Numele vicepresedintelui CJ se leaga de scandalul din Alianta, dupa ce acesta a candidat, anul trecut, la presedintia institutiei, desi, prin protocol, functia le revenea democratilor. El a pierdut atunci alegerile si a fost luat in discutie chiar si la nivelul conducerii centrale a celor doua partide.

Presedintele executiv al PD Arad, Gheorghe Falca, care este si primarul municipiului resedinta de judet, a declarat ca democratii sunt surprinsi de nominalizarea lui Popescu. "El a fost sanctionat atat de Alianta "D.A." din Arad, cat si de PNL. Mai mult, conform legii, nu are pregatirea pentru a ocupa pozitia de inalt functionar public", a spus Falca.