Organizatorii Stufstock-ului 2006 imparteau tricourile verzi pentru voluntari, in timp ce vamaiotii incercau sa achi-zitioneze, mai la negru, mai la alb, o acreditare sau o bratara, cu care sa intre in zona de concerte. Dupa ce, trei editii la rand, festivalul de la malul Marii Negre a fost la liber, anul acesta vamaiotii au fost nevoiti sa plateasca bilet.

Tot vineri, pe plaja de la Vama Veche a fost zarita si Sulfina Barbu, ministrul Mediului. Sulfina Barbu a servit o portie de Stufstock in Club A, unde jurnalistul Mircea Toma, directorul festivalului, si autoritatile locale au sustinut o conferinta de presa.

Ministrul Mediului, care trebuie sa rezolve si dilema aurului de la Rosia Montana, spune ca ministerul pe care il conduce va aduce banii europeni pentru faleza de la Vama Veche. Pana una-alta, angajatii ministerului se ocupa doar de studiile de fezabilitate. Pe de alta parte, Vama Veche nu mai trebuie salvata.

Mircea Toma spune ca Stufstock-ul nu mai reprezinta un protest, festivalul de anul acesta fiind transformat doar intr-un eveniment muzical. Festivalul este dedicat muzicii. Deoarece nu mai avem opozitie din partea autoritatilor, am fost pusi in postura de a renunta la Stufstock sau de a continua, a explicat Toma. El a mentionat ca autoritatile din zona s-au afiliat campaniei Salvati Vama Veche.

Pentru festival au fost estimate cheltuieli de 130000 de euro, care vor fi amortizate prin vanzarea a 5000 de bilete. Clujenii prezenti anul acesta la Vama Veche s-au bucurat de cele cateva raze de soare, de ciorba de peste de la Papa la Soni si de apa Marii Negre.