Liderul PNTCD Cluj, Serban Radulescu, totodata si vicepresedinte al partidului, a declarat ca, in urma intalnirii de sambata, s-a decis ca relansarea partidului sa inceapa de la Cluj.

Toate cele noua filiale au fost de acord ca relansarea partidului trebuie sa porneasca din Transilvania, unde este o forta, si aceasta relansare sa fie concentrata in jurul Clujului, care este si capitala acestei provincii istorice, a declarat, pentru ZIUA de Cluj, Serban Radulescu.

Cea mai importanta decizie luata, sambata, de crestin-democratii ardeleni a fost aceea de a propune CNC, in sedinta de duminica, modificarea Statutului PNTCD, in sensul descentarlizarii conducerii si al infiintarii unor structuri regionale de conducere. Am decis sa propunem Consiliului National de Conducere al PPCD solutia descentralizarii conducerii prin regionalizarea partidului.

Aceasta se va face prin crearea unor Birouri Regionale de Conducere pe structura actualelor regiuni de dezvoltare. Presedintii acestor birouri vor avea si functia de vicepresedinti ai partidului. Este nevoie sa se puna baza mai mare pe teritoriu, in ceea ce priveste deciziile luate la varf, a afirmat Radulescu.

Potrivit acestuia, responsabilitatea actului de conducere nu mai trebuie sa stea numai pe umerii presedintelui PPCD, Gheorghe Ciuhandu, ci pe echipa din care fac parte si reprezentanti ai filialelor. Conducerea partidului trebuie sa fie mai flexibila, in ea trebuind sa se regaseasca reprezentanti ai teritoriului, a opiniat Radulescu.

Am vrea sigla neschimbata

Organizatiile PPCD din Ardeal au mai decis continuarea procesului de coagulare a fortelor crestin-democrate din tara in jurul PPCD. Partidul ar trebui sa reprezinte forta aceea care sa reprezinte acea jumatate din populatie, care, conform sondajelor de opinie, s-a saturat de aceasta clasa politica.

E singura noastra sansa, sa demonstram ca suntem in stare sa facem un altfel de politica, a precizat liderul crestin-democratilor clujeni. Radulescu a declarat ca, in cadrul intalnirii de sambata, s-au purtat discutii ample asupra viitoarei denumiri a partidului si asupra insemnelor acestora. La sedinta CNC de duminica vom stabili ce denumire putem sa avem, din punct de vedere juridic.

Daca asupra culorilor partidului, care sunt galben si negru, se poate discuta, eu voi propune ca viitoarea sigla a partidului sa ramana aceeasi, adica ochiul, a conchis Radulescu.