Peste 1.500 de oameni s-au adunat, sambata, pe aerodromul utilitar "Cioca", din apropierea municipiului Timisoara, pentru a urmari spectacolul oferit in cadrul unui miting aviatic sustinut de unii dintre cei mai buni piloti din cadrul Aeroclubului Romaniei.

Evenimentul a fost deschis, la ora 10.00, de catre copiii pasionati de aeromodelism, ce au oferit o demonstratie de zbor a micilor avioane. In cadrul mitingului propriu-zis au evoluat, pe rand, "planoristii", avioanele de acrobatie si parasutistii.

Momentul culminant al evenimentului urma sa fie ridicarea in aer a avionului lui Traian Vuia, dar din cauza problemelor tehnice acest lucru nu a mai avut loc.

Doua planoare IS 28 B2 au fost primele intrate in concurs. Cei doi planoristi au oferit un spectacol de neuitat pentru cei prezenti, inca din clipa desprinderii de avioanele ce le-au ridicat pana la 1.200 de metri.

Demonstratia celor doi a fost incheiata cu un zbor "in oglinda", in care unul dintre ei zbura deasupra celuilalt, "cu capul in jos".

A urmat exercitiul unei formatii de trei avioane, pilotate de catre cei mai buni aviatori din tara, condusi de catre Lucian Tatu. Trei avioane Extra 300 L, proaspat achizitionate de catre Aeroclubul Romaniei, au oferit un spectacol ce a durat aproape 30 de minute, plin de "looping"-uri, coborari pe coada si saluturi din aripi adresate multimii.

Mitingul aviatic a fost incheiat de catre pilotul roman Catalin Prunariu, ce si-a inceput cariera tot in cadrul aeroclubului de la Cioca. Acesta a fost aplaudat "la scena deschisa", el continuandu-si spectacolul peste timpul care i-a fost rezervat.

Atunci cand a coborat din avion, fiul celebrului cosmonaut Dumitru Prunariu a fost asaltat de catre vanatorii de autografe, el petrecand inca 20 de minute pe pista aerodromului, printre admiratori.

Dupa acest moment, gardurile ce inconjurau pista au fost coborate, toata lumea putand sa admire si sa se pozeze cu avioanele, planoarele si deltaplanele aflate in apropierea hangarului.

Deoarece autoritatile au dorit ca prin acest eveniment sa il sarbatoreasca pe Traian Vuia si 100 de ani de aviatie romaneasca, doritorii puteau achizitiona tricouri dedicate celebrului pilot de la expozitia organizata in cadrul cladirii propriu-zise a aerodromului.