Reteaua de mall-uri detinute de Iulian Dascalu ar urma sa fie completata cu un complex comercial la Suceava. In prezent, compania Iulius Grup detine mall-uri in Iasi si Timisoara si construieste un al treilea magazin in Cluj.

Iulian Dascalu a cumparat activele societatii Famos SA, odinioara unul dintre cei mai importanti producatori de fibre sintetice. Toate cladirile din incinta fostei fabrici vor fi demolate, cu exceptia cladirii administrative si a unui turn inalt de 200 de metri.

Turnul, folosit odinioara pentru eliminarea sulfurii de carbon, va fi folosit pentru panourile publicitare. La inaltimea de 40 de metri, ar putea fi amenajat un platou pe care va functiona un restaurant suspendat.

Suprafata complexului comercial va fi de 13 hectare. Fosta intreprindere de fibre artificiale a dat faliment in anul 1990.

Valoarea contractului prin care Iulius Grup a preluat activele fostei fabrici depaseste 2,5 milioane de euro.

Suma va ajunge pentru plata datoriilor Famos SA catre bugetul de stat. De asemenea, cu acesti bani, fabrica suceveana va moderniza fabrica de seringi pe care o detine in prezent.