Societatea care si-a anuntat intentia de a investi in Tetarom IV este Macromex Bucuresti. Aceasta are ca obiect de activitate distributia produselor alimentare.

In urma solicitarilor primite din partea unor firme importante, care si-au aratat intentia de a dezvolta investitii in Cluj, reprezentantii administratiei judetene si cei ai Tetarom au decis sa se extinda cu proiectul parcului industrial. Asa se face ca, in cazul in care administratia locala va fi de acord, Tetarom IV ar urma sa devina o realitate.

Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, spune ca pentru crearea noului parc a fost identificat, imediat la iesirea din Cluj-Napoca, terenul dinspre localitatea Chinteni. Acesta masoara circa 40 de hectare si s-ar inscrie perfect in cerintele reprezentantilor uneia dintre societatile ofertante.

Este vorba despre compania Macromex din Bucuresti, care detine filiale in toata tara, si care are ca obiect de activitate distributia produselor alimentare. In cazul in care intelegerea dintre Consiliul Judetean si Consiliul Local s-ar perfecta, acest teren ar putea fi transformat usor in cel de-al patrulea parc industrial, avand in vedere ca se situeaza in apropierea retelelor de utilitati.

Purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, sustine, insa, ca municipalitatea detine in zona doar 32 de hectare, restul apartinand administratiei locale Chinteni. De asemenea, din suprafata de 32 de hectare, o buna parte este revendicata de fostii proprietari, a mai sustinut Raimonda Boian. Situatia trebuie analizata in Consiliul Local, a spus Boian.

Reprezentantul Tetarom a apreciat, la randul sau, ca in aceasta luna ar urma sa prezinte oferta societatii Macromex reprezentantilor administratiei locale.

Cine este Macromex?

Societatea Macromex functioneaza pe piata romaneasca de mai bine de 10 ani, specializata fiind in depozitarea si transportul produselor care necesita temperatura constanta si in permanenta controlata, dar nu numai acest tip de produse. In acest moment, Macromex detine sapte filiale, plasate strategic in zonele considerate a fi centrele economice ale Romaniei.

Cluj-Napoca se numara printre acestea. In ultimii ani, compania si-a dezvoltat constant domeniul de activitate, introducand pe piata autohtona cele mai noi solutii de logistica si din industria IT&C. Cifra de afaceri a companiei se ridica, in 2005, undeva la 56 de milioane de euro.

Trebuie precizat ca Macromex este unul dintre chiriasii proiectului Cefin, din Bucuresti, care se intinde pe o suprafata de 3* 000 metri patrati. Macromex va ocupa peste 20% din suprafata depozitului care a fost construit conform cerintelor chiriasului (investitia include si un sistem de management al stocurilor de inalta performanta).

Extinderea Tetarom

Pana in prezent, societatea Tetarom, aflata in patrimoniul Consiliului Judetean Cluj, detine chiriasi pentru cele doua parcuri industriale - Tetarom I si Tetarom II. Situatia Tetarom II este clara in privinta realizarii investitiei companiei americane Emerson. Tetarom III, insa, de abia se contureaza.

Se cunosc deocamdata datele privind terenul ce ar urma sa fie preluat pentru realizarea parcului industrial. Directorul Tetarom a explicat ca, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, s-a vazut nevoit sa apeleze la Consiliul Local Baciu pentru a mai obtine un teren de 28,6 hectare.

Terenul pe care intentionau sa-l obtina de la Floresti s-a dovedit a nu fi pe de-a-ntregul viabil investitiei prevazute. Ca atare, Consiliul Local Baciu a fost de acord sa cedeze inca o suprafata de 28,6 hectare, astfel incat sa nu fie probleme pentru constituirea celui de-al treilea parc industrial.

Chiar daca nu s-a anuntat oficial, surse din interiorul Consiliului Judetean ne-au informat ca s-a batut palma pentru 80 de hectare in acest parc, cu compania Nokia, care se pregateste sa investeasca intr-o unitate de productie circa 200 de milioane de euro.