Amenzile se tin scai de Gheorghe Ciuhandu

de Anton Borbely     "Romania libera editia Transilvania Banat"
Marţi, 5 septembrie 2006, 0:00


Primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost amendat, recent, de instanta cu aproape 30 de milioane de lei vechi pentru ca a intarziat eliberarea unei autorizatii de desfasurare a activitatilor comerciale si, apoi, nu a pus in aplicare o sentinta judecatoreasca in acest sens. Beneficiar urma sa fie Marius Mioc, un cunoscut revolutionar din orasul de pe Bega.
Reprezentantii municipalitatii sustin, insa, ca nu primarul este cel care ar trebui sa plateasca amenda, ci functionarul care s-a ocupat de eliberarea autorizatiei si care nu si-a facut treaba. La ora actuala, Primaria este implicata in 2.000 de procese, pentru aproape tot atatea motive.

Aproape doi ani de judecata pentru o autorizatie

Revolutionarul Marius Mioc a dorit, in urma cu trei ani, sa obtina o autorizatie de derulare a unor activitati economice independente, si anume vanzare de carte, administrare imobile si contabilitate. Primaria nu a eliberat, insa, autorizatia, pe motiv ca el nu doreste sa urmeze un curs de calificare in meseria de comerciant.
Suparat ca nu poate vinde carti, revolutionarul s-a adresat, in urma cu aproape doi ani, instantei, care i-a dat castig de cauza, Primaria fiind somata sa elibereze autorizatia. Cum acest lucru nu s-a petrecut, Marius Mioc a mai deschis o actiune in Justitie, in luna mai a anului trecut. De data aceasta, in proces era parat si primarul Gheorghe Ciuhandu, a carui amendare a fost ceruta expres.

Autorizatie eliberata abia dupa un an si jumatate

Abia la un an si jumatate de la prima solicitare, lui Marius Mioc i-a fost eliberata autorizatia ceruta, desi reprezentantii Primariei sustin, intr-o intampinare facuta instantelor, ca documentul a fost ilegal intocmit.

Nemultumit de intarziere, revolutionarul a cerut, tot in justitie, plata unor despagubiri pentru fiecare zi de neaplicare a sentintei initiale a magistratilor, pe motiv ca nu a putut castiga nici un leu din activitatile comerciale pentru care a solicitat autorizatia.
Tribunalul Timis, instanta la care s-a judecat cauza, a mentinut amenda de aproape 30 de milioane de lei, aplicata primarului pentru intarzierea punerii in aplicare a sentintei de eliberare a autorizatiei catre Marius Mioc si, in plus, l-a obligat pe edil, in solidar cu Primaria, sa plateasca daune materiale de 26 de milioane de lei vechi si daune morale de peste sase milioane de lei vechi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

111 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.hosted by
powered by
developed by