Afacerile cu alcool vor aduce in boxa acuzatilor un procuror din Turda. Procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj al Departamentului National Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva unui magistrat acuzat de evaziune fiscala.

Procurorul sef al DNA Cluj, Crin Bologa, a afirmat ca colegul sau din Turda, Grigore Danut Dragoste, ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat a carui valoare se ridica la 1,5 milioane de euro. Acesta ar fi fost cauzat prin folosirea de timbre false care erau lipite pe sticlele cu bautura imbuteliata de compania Alcool Prod SRL Turda, la care era asociat tatal procurorului, Glorgor Dragoste.

O perioada, societatea a fost administrata de tatal procurorului insa in prezent se afla in lichidare judiciara. In dosar sunt cercetate alti doi oameni de afaceri din Turda si din Oradea.

Este vorba de Nicolae Cioara si de Floare Oros. Ultimul este administratorul compania Corones SRL din Oradea, partenera de afaceri cu Alcool Prod Turda.

O parte din bauturile alcoolice nu erau trecute prin evidenta contabila a celor doua societati. De asemenea, ele au cumparat 1,4 milioane de kilograme de porumb de la producatori din mai multe judete din Transilvania drept materie prima pentru producerea alcoolului.

Porumbul insa nu apare in evidentele contabile ale celor doua societati. Administratorii celor doua companii au cumparat si pet-uri de la o societate din Alba Iulia. Numai ca ambalajele erau cumparate in numele a trei companii din Craiova, ale caror administratori habar nu aveau de tranzactie.

Ancheta a pornit in data de 27 februarie, dupa ce un agent de politie din Huedin a descoperit, la un control de rutina, intr-un camion cinci tone de vodca si de rom fara acte de provenienta. Procurorul Dan Dragoste a fost sanctionat deja de CSM, pentru implicare in afacerile familiei. De la inceperea anchetei penale, el a intrat in concediu.