* O fetita de patru ani din Zalau a cazut in cap de la etajul doi al unui bloc din Dumbrava Nord * luna trecuta, o fetita de cinci ani din Varsolt a cazut intr-o oala cu untura incinsa, iar un baietel de un an si opt luni a murit inecat in paraul Panic

O fetita in varsta de patru ani, din Zalau, F.A., a cazut vinerea trecuta de la etajul doi in timp ce se afla acasa cu tatal ei. Din surse neoficiale am aflat ca fetita care locuia impreuna cu parintii in cartierul D-va Nord, s-a urcat pe un scaun pentru a ajunge la fereastra ramasa intredeschisa, in timp ce era acasa doar cu tatal ei.

Ulterior, copilul, singur la parinti, a deschis fereastra si intr-un moment de neatentie s-a dezechilibrat si a cazut pe betonul din fata blocului, lovindu-se puternic la cap. Dispecerul de serviciu de la Serviciul de Ambulanta Zalau, a declarat ca nu stie foarte multe date despre acest caz decat ca dupa incident minora a fost transportata de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj Napoca.

Surse din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Cluj ne-au confirmat ca fetita se afla internata la ei, adaugand ca starea fetitei s-a imbunatatit.

Reamintim ca un alt caz s-a petrecut in luna august in localitatea Varsolt, cand o fetita de cinci ani a suferit un groaznic accident soldat cu arsuri de gradul II, III si IV pe toata suprafata corpului. Surse neoficiale au declarat la acea data ca accidentul a avut loc in curtea unor vecini care tocmai taiasera porcul si se pregateau de nunta, fetita cazand intr-o oala cu untura incinsa.

Dupa incident, aceasta a fost transportata la Spitalul Judetean Zalau, iar ulterior a fost trimisa la Cluj. Un alt caz de neglijenta care a avut loc tot in cursul lunii august si care s-a soldat cu decesul unui copil de numai un an si opt luni s-a petrecut in localitatea Panic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” al judetului Salaj, in momentul producerii incidentului copilul de un an si opt luni se afla in carucior alaturi de alti copii pe marginea paraului Panic. La un moment dat caruciorul s-a rasturnat, copilul a cazut in apa si s-a inecat.