Consilierul juridic al Camerei de Comert si Industrie Salaj, Raluca Hudula, va participa astazi la prima infatisare in procesul intentat de camerele de comert si industrie a 25 de judete Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Procesul va avea loc la Judecatoria Sectorului 3 din Bucuresti in prezenta presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Victor Babiuc, si a juristilor din cadrul celor 25 de camere de comert judetene.

CCIR a fost data in judecata de camerele a 25 de judete printre care si cea a judetului Salaj pe motiv ca la Adunarea Generala a Membrilor CCIR a fost permisa participarea unor persoane care nu au nici o legatura cu activitatea camerelor si ca acestora li s-ar fi dat posibilitatea sa influenteze anumite decizii luate cu aceasta ocazie.

De asemenea, Victor Babiuc, a fost acuzat ca nu a permis reprezentantilor celor 25 de camere sa obtina functii de conducere in Consiliul de Conducere al CCIR pe motiv ca sunt din „Provincie”. Lui Victor Babiuc i s-a cerut anularea tuturor hotararilor luate cu ocazia adunarii din data de 3 august si organizarea unei noi adunari pentru luarea unor decizii noi.

Secretarul general al CCIR Salaj, Florian Ignat, ne-a declarat ieri ca procesul ar fi trebuit sa inceapa luna trecuta, dar a fost amanat pentru luna septembrie din cauza unor proceduri judecatoresti. „Prima infatisare va avea loc maine (n.r. astazi) si joi. Se cere anularea tuturor hotararilor luate la Adunarea Generala a Membrilor din data de 3 august si organizarea unei noi adunari.

Nu s-a cerut demiterea presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei”, a explicat Florian Ignat. „Scandalul” a pornit din cauza disputei dintre Mihail Vlasov, presedintele Camerelor de Comert din teritoriu, si actualul presedinte al CCIR, Victor Babiuc, cei doi candidand pentru postul de presedinte al CCIR.

Vlasov a fost de parere ca statutul CCIR nu este respectat si ca Babiuc a incercat, cu orice pret, sa mai obtina un mandat de presedinte.

Vlasov l-a mai acuzat pe Babiuc ca nu ar fi permis sa intre in structurile de conducere ale CCIR decat reprezentanti ai unor camere de comert din judetele situate in sudul Romaniei si ca neglijeaza camerele din judetele nordice, fara sa ofere insa si alte explicatii.

S-a format astfel un grup alcatuit din 25 de camere de comert care au dat in judecata CCIR, cerandu-i sa anuleze toate hotararile luate la inceputul lunii august.

Topul firmelor salajene, pe ultima suta de metri

Aflate in plin scandal cu CCIR, camerele de comert si industrie judetene se pregatesc si pentru realizarea topului firmelor, editia 2006. Consiliul de conducere al Camerei de Comert si Industrie Salaj se va reuni astazi pentru a stabili data la care vor fi premiate cele mai bune firme si locatia unde va avea loc festivitatea de premiere.

Secretarul general al CCIR Salaj, Florian Ignat, a asigurat ca in acest an in top nu vor intra doar firmele membre ale camerei ci firme care au obtinut rezultate bune in activitate pe parcursul anului trecut. Nu vor intra in top firme care figurau la sfarsitul anului trecut ca avand datorii catre furnizori, la bugetul general consolidat al statului sau societati aflate in lichidare sau faliment.

Toate firmele care vor intra in top vor merge mai departe urmand sa concureze pentru topul national al firmelor. Va fi realizat si un catalog in care vor fi prezentate pe scurt toate firmele care vor alcatui topul. Se va tine cont de cifra de afaceri realizata anul trecut, de profitul obtinut, de productia inregistrata precum si de raportul dintre importuri si exporturi,pe categorii de marfuri.