In Partidul National Liberal continua sa se agite apele. Liberalii „frustrati”, adica cei care s-au simtit dati deoparte sau cei care au fost de-a dreptul inlaturati - cum este cazul lui Ioan Ghise, din cauza dosarului sau la fosta Securitate - au iesit ieri la atac.

Deputatul Raluca Turcan a organizat o conferinta de presa pentru a anunta ca demisioneaza din Biroul Permanent Central al PNL, afirmand ca nu mai vrea sa fie partasa la „stilul de conducere falimentar pe care Tariceanu si compania il aplica in PNL”. Turcan a mai acuzat ca, in acest moment, PNL „continua practicile de tip comunist”.

Reactia vicepresedintelui PNL Puiu Hasotti la afirmatiile Ralucai Turcan a fost cat se poate de dura, senatorul apreciind ca deputata „are legatura cu Partidul National Liberal cat are cu Calea Lactee”.

De precizat ca declaratiile Ralucai Turcan vin pe fondul evenimentelor de luni, mai precis a faptului ca atat ea, cat si Cristian Boureanu, au pierdut in prima zi a saptamanii sustinerea grupului parlamentar liberal de la Camera pentru functiile de presedinte al Comisiei de cultura, respectiv de vicepresedinte al Comisiei de industrii.

Tot ieri, pe langa iesirea „in decor” a Ralucai Turcan, Ioan Ghise, cel asupra caruia Delegatia Permanenta a PNL a hotarat, sambata, ca trebuie exclus din partid, alaturi de Mona Musca, pentru colaborarea cu Securitatea, a pomenit despre un asa-zis „jihad liberal al delictului de opinie” si despre tinerii obedienti din jurul presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

Ghise a sustinut, in continuare, ca excluderea sa din partid de catre Delegatia Permanenta este nestatutara si a reafirmat ca va ataca decizia Delegatiei la Curtea de Onoare si arbitraj a PNL, care este condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Tot Ghise a afirmat ca in acest moment conducerea PNL, in loc sa promoveze dialogul cu oamenii de valoare precum Theodor Stolojan sau Valeriu Stoica, a preferat sa ii marginalizeze sau sa ii excluda din partid, iar la Delegatia Permanenta a asistat la o „infierare tipica pentru anii 50” a celor doi fosti presedinti ai liberalilor.

„Daca Atanasiu va fi suspendat va interveni o mare tensiune intre PNL si PD”

Deranjat vizibil de declaratiile unora care „fac rau partidului” si atenteaza la imaginea PNL, Puiu Hasotti a tinut sa o puna la punct pe Raluca Turcan. Senatorul PNL a declarat, pentru „Replica” de Constanta ca „cel mai bun lucru pe care l-ar putea face Raluca Turcan ar fi sa demisioneze pentru a nu fi data afara.

Asta pentru ca, de un an si jumatate comenteaza in continuu si aduce grave prejudicii de imagine partidului”. „Greselile in politica se repara, nu se razbuna”, a mai adaugat Puiu Hasotti.

Din punctul de vedere al senatorului liberal, in acest moment a mai aparut o categorie de politicieni - cei care exclud „turnatorii” si cei care ii apara, „asa cum sunt Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Valeriu Stoica”. „Din sutele de lideri ai PNL doar 4-5 au o opinie critica si acestia sunt super-mediatizati.

Partidul nu este al lui Tariceanu sau a nimanui altcuiva. Daca Delegatia Permanenta voteaza cu 56, respectiv 62 pentru excluderi, si doar cateva voturi impotriva, persoane precum Raluca Turcan si ceilalti care fac nota discordanta ar putea sa se duca la PD sau la Cotroceni”.

Lucru care, conform protocolului Aliantei PNL-PD nu ar fi posibil, insa Puiu Hasotti a gasit si solutia: „sunt de acord cu modificarea protocolului astfel incat parlamentarii care pleaca de la PNL sa poata trece la PD”.

Insa, pe langa problema „revoltatilor - frustrati” din PNL, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu mai are o problema: cea legata de ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care risca sa fie suspendat de presedintele Traian Basescu. „Daca Atanasiu va fi suspendat va interveni o foarte mare tensiune intre PNL si PD”, a apreciat, pe aceasta tema, Puiu Hasotti.