Peste numai cateva zile, Administratia Porturilor Maritime Constanta, prin directorul general Mircea Banias, reia discutiile cu mai multe firme din Austria pentru gasirea de noi posibilitati de cooperare. Potrivit lui Mircea Banias, intalnirile vor avea loc la sediul APMC, unde este invitata sa participe si Primaria municipiului Constanta, prin viceprimarul Nicolae Nemirschi.

Pana la sosirea austriecilor insa, febra dosariadei care a cuprins clasa politica, dar nu numai, din Romania pare sa nu-l afecteze catusi de putin pe Mircea Banias. „Nici nu mi-e teama de vreo dezvaluire senzationala, nici n-am avut dosar, sunt foarte linistit din acest punct de vedere”, ne-a declarat directorul general al APMC.

Acesta a adaugat ca nici nu a fost vreodata "deranjat” de securisti cu intrebarea daca vrea sa colaboreze. „Eram prea mic. La Revolutie de-abia terminasem Institutul de Marina, de-abia devenisem ofiter, asa ca nu a apucat nimeni sa incerce macar sa ma agate cu vreun dosar de colaborator al fostei Securitati”, a precizat Mircea Banias.