Gigi Netoiu Si Luchi Georgescu au terminat de platit ratele pentru S.C. Venus Holiday 2000 S.A. Afacerile derulate cu statul de Gigi Netoiu si concubina sa Luchi Georgescu au devenit din ce in ce mai interesante pentru procurorii anticoruptie. Directia Nationala Anticoruptie a inceput sa stranga latul in jurul cunoscutului om de fotbal si a jumatatii sale, adunand deocamdata probe de la persoane care odinioara pareau intangibile.

Asa a ajuns deputatul PSD Viorel Hrebenciuc sa dea cu subsemnatul la DNA pentru a povesti procurorilor cum ar fi ajutat-o el pe „norocoasa” Luchi sa puna mana la un pret ridicol pe combinatul viticol Vidisamp Husi si cum a convins fostul guvern sa reesaloneze datoriile concubinei lui Netoiu.

Eminenta cenusie a PSD a negat toate acuzatiile care i s-au adus, dar evidentele, pe care DNA le transforma acum in probe juridice, sunt clar in defavoarea cuplului Netoiu - Georgescu. „Replica” a dezvaluit in premiera si exclusivitate tunul de aproape 10 milioane de euro pe care Gigi Netoiu si Luchi Georgescu l-au dat in 2001, prin preluarea SC Venus Holiday 2000 SA.

Scurt istoric

Beneficiind de complicitatea ministrului de atunci al Turismului, Dan Matei Agathon, afaceristul Netoiu a cumparat cu ridicola suma de 562.000 euro intreaga statiune Venus, in conditiile in care, la preturile din acea vreme, la care se adauga si banii din conturile societatii, statul roman trebuia sa incaseze peste 10 milioane euro.

Poate parea incredibil, dar talharia nu se opreste aici, dovada a faptului ca ministrii PSD au ridicat hotia la rang de arta.

Asa se face ca Gigi Netoiu nu a achitat nici macar acel prapadit jumatate de milion de euro pentru statiunea Venus si a mai beneficiat de o favoare: fostul guvern PSD a decis ca afaceristul sa plateasca doar 10% din valoarea licitata, restul urmand sa fie achitat in rate, pentru urmatorii cinci ani.

Pomana pentru Netoiu: statiune cumparata la pret de apartament!

Cu alte cuvinte, Netoiu a cumparat o statiune turistica cu pretul unui apartament. Interesant este faptul ca cei cinci ani de pasuire au expirat chiar luna trecuta, interval in care Netoiu si concubina sa si-au amortizat de cateva zeci de ori investitia. Asa a trecut un cincinal de coruptie, fara ca cineva sa miste un deget in aceasta privinta.

Asta poate si din cauza faptului ca Gigi Netoiu si Luchi Georgescu au facut parte din apropiatii PSD, iar influenta fostului securist este si acum suficient de puternica pentru a-si acoperi jaful.

Date fiind insa „miscarile de trupe” din cadrul DNA, care audiaza personaje extrem de grele ale fostei guvernari in dosare deschise pe numele concubinei lui Netoiu, putem deduce ca este doar o chestiune de timp pana se va ajunge si la cazul privatizarii statiunii Venus.

Deocamdata, cuplul ajuns multimilionar in euro prin afacerile dubioase derulate cu statul este anchetat cu privire la modalitatea in care a preluat combinatul viticol Vidisamp Husi, printr-o suma mult subevaluata, potrivit unor surse judiciare.

Mai mult, un raport al Garzii Financiare centrale de la sfarsitul lui 2004 arata faptul ca prin administrarea defectuaosa a acestei firme, statul roman a fost prejudiciat cu peste 500 milioane lei.

Dana Nastase, protectoarea lui Luchi Georgescu

Dovada a sprijinului de care se bucura concubina lui Netoiu din partea regimului social- democrat sta halucinanta hotarare judecatoreasca de acum cativa ani, prin care APAPS a fost obligata sa-i plateasca lui Luchi Georgescu despagubiri de 75 miliarde lei, intr-un proces in care femeia de afaceri a fost data in judecata de stat pentru ca nu-si mai platise de trei ani ratele pentru achizitionarea colosului Vincon Vrancea.

Surse guvernamentale dezvaluiau in vara anului 2001 faptul ca pilele concubinei lui Netoiu ajungeau pana in patul conjugal al premierului de atunci, Adrian Nastase.

Este vorba de Dana Nastase, sotia celui mai puternic om in statul social-democrat, cea care ar fi tras parghiile necesare pe la APAPS pentru ca Luchi Georgescu sa beneficieze de clementa in plata datoriilor catre buget. Asa a ajuns Luchi in scurt timp cea mai bogata a treia femeie din Romania, cu o avere estimata la circa 10 milioane dolari.

Bineinteles ca acest lucru nu ar fi fost posibil, printre altele, fara prietenia interesata care a legat-o de Dana Nastase. Ciudat este faptul ca pana si sotia premierului a ajuns in ghearele procurorilor anticoruptie, brat la brat cu sotul sau, in timp ce Gigi Netoiu, unul dintre marii beneficiari ai traficului de influenta marca PSD isi vede nestingherit de afaceri.

Viorel Hrebenciuc, cercetat pentru favorizarea lui Luchi Georgescu. Urmeaza Dan Matei Agathon

De parca nu era suficient, firmele cuplului Netoiu- Georgescu au beneficiat de mai multe reesalonari ale datoriilor catre bugetul de stat, cu ajutorul unuia dintre cei mai puternici oameni din statul pesedist. Acest lucru a intrat in atentia DNA, care l-a audiat zilele trecute pe deputatul Viorel Hrebenciuc cu privire la modalitatea in care a fost posibil acest lucru.

Jefuirea bugetului de stat nu reprezinta singurul dosar penal in care sunt anchetati Gigi Netoiu si Luchi Georgescu. In urma cu doua luni, fostul militian si securist ajuns important om de afaceri si fotbal a fost audiat de Parchetul General in dosarul represiunii din 13-15 iunie 1990 din Piata Universitatii.

Procurorii au avut in vedere trecutul "incarcat” al finantatorului de la Dinamo si mai ales calitatea sa de angajat al UM 0215, serviciul secret al Ministerului de Interne, in perioada in care minerii lui Ion Iliescu macelareau studentii din Piata Universitatii.

Netoiu a activat in cadrul serviciilor inca din 1986, cand a fost trecut din Militie in unitatea de Contrainformatii a Securitatii, fiind cel care se ocupa de siguranta traseelor pe care circula Nicolae Ceausescu. Si-a pastrat „ochii albastri” pana in 1994, cand s-a retras din structurile MAI, pentru a se apuca, cu un succes specific fostilor securisti, de afaceri cu statul.

In numerele viitoare va vom dezvalui in premiera detaliile unei licitatii trucate care a stat la baza acestui incredibil tun dat statului roman.