Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului scoate din nou la vanzare actiunile companiei Electroputere Craiova. Printre oamenii de afacferi care ar putea depune oferte de cumparare se numara clujeanul Stefan Vuza.

Juristii AVAS aduna ultimele date care vor fi incluse in caietul de sarcini pentru vanzarea pachetului de 62,8 la suta din actiuni, detinut de statul roman. Anuntul organizarii licitatiei ar urma sa fie publicat pana la finalul lunii septembrie.

Si asta pentru ca autoritatile romane incearca sa privatizeze mamutul de la Craiova pe ultima suta de metri inaintea integrarii europene. In acest context, a aparut zvonul potrivit caruia fabrica ar putea fi vanduta concernului Siemens, din dorinta de a obtine sprijinul politicienilor germani pentru integrarea rapida a Romaniei.

Insa printre pretendenti ar putea aparea, alaturi de investitorii romani, si companii precum General Motors din SUA ori Althom Franta. Guvernul are si o varianta de rezerva.

Daca fabrica nu va putea fi privatizata, ea ar urma sa fie vanduta pe bucati. Numai ca acest lucru ar presupune disponibilizarea a 3.000 de oameni, spre nemultumirea sindicalistilor.