Zeci de tone de materiale de constructie acordate de Guvern sau de alti donatori sinistratilor din judetul Gorj zac nefolosite in curtea unei case de cultura dintr-o comuna. In tot acest timp, multi dintre sinistrati sa pregatesc sa intampine iarna in barici de scanduri.

Mai mult, situatia depozitului de materiale de constructie „uitat” in comuna doljeana Berlesti a fost motiv de galceava intre primaritele din comunele Berlesti si Licurici. Ele au fost pe punctul de a se lua la harta chiar in fata subprefectului Constantin Dumitrescu.

Primarita din Berlesti, Maria Dumitrascu, i-a strigat omoloagei sale din Licurici, Elena Bobic, sa isi ia materialele de constructie, pentru ca acestea sunt o grija in plus pentru administratia locala.

Elena Bobic a recunoscut ca angajatii administratiei locale au ridicat doar cateva caramizi, pentru sobe.

Aceasta nu este singura situatie de acest fel. Tot in judetul Gorj, sinistratii din Cojani se plang ca vor avea de suferit la iarna.

Locuintele ridicate in sat nu au podele si nici sobe. De asemenea, nu exista garduri intre case.

In Albeni, lucrurile stau si mai prost. Lucrarile de constructie au ajuns la stadiul saparii fundatiilor. Nici in proiectele caselor din Albeni nu se regasesc podele si sobe.

Primarii din zona spun ca o solutie ar fi racordarea caselor la reteaua de gaz. Nimeni insa nu se ofera sa plateasca pentru acest lucru.

Mai mult, autoritatile locale spun ca nu pot monta oamenilor centrale termice, calorifere sau sobe. Asa ca sinistratii vor fi lasati sa se descurce pe cont propriu.