Compania sibiana producatoare de paine si alte produse de panificatie a inregistrat pe primul semestru o crestere de 42 la suta a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 5 mil. de lei (1,38 mil. de euro). Simpa investeste circa 200.000 de lei (55.000 de euro) pentru constructia unei noi hale de productie.

Simpa SA, unul din cei mai puternici concurenti de pe piata produselor de panificatie sibiana, a avut pe primul semestru al anului o cifra de afaceri cu 1,5 milione de lei mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Maria Agarbiceanu, director general al companiei, estimeaza o evolutie financiara mai buna, pentru cea de-a doua parte a anului.

"Va urma cu siguranta o crestere a activitatii. Lunile septembrie si octombrie sunt luni bune pentru noi, cand asteptam cresterea vanzarilor”, declara Maria Agarbiceanu. Potrivit directorului general, situatia financiara a firmei este una buna, fapt care a determinat conducerea sa demareze o investitie de circa 200.000 de lei.

Simpa intentioneaza sa isi extinda capacitatea de productie prin amenajarea unei hale de productie de 300 de metri patrati. Hala de productie va fi construita in incinta fabricii de pe soseaua Alba Iulia. „Vrem sa ne extindem, sa ne dezvoltam capacitatea de productie. Ne pregatim astfel si pentru momentul 2007, cand concurenta va fi foarte acerba”, mai spune Maria Agarbiceanu.

Termenul de finalizare pentru noul spatiu de productie a fost fixat pentru aprilie, anul viitor, insa conducerea companiei spera ca lucrarile sa fie finalizate inca din acest an.

Fabrica de produse din panificatie a trecut in ultimii ani printr-un proces continuu de modernizare si retehnologizare. Investitiile companiei au avut in vedere reabilitarea sistemului de incalzire si a instalatiilor sanitare, refacerea canalizarii, si lucrari la sistemul de alimentare cu gaz.