Calin Suciu, Claudiu Suciu, Naghy Istvan si Mihaly Istvan, toti din Salaj, patru dintre persoanele implicate in traficul de migranti spre Irlanda si arestati in acest an au fost eliberati marti seara pe motiv ca incadrarea faptei data de Tribunalul Salaj a fost gresita.

Avocatul Mircea Popovici, decanul Baroului de Avocati Salaj, a declarat ca in urma recursului facut la Curtea de Apel Cluj, care a desfiintat hotararea pronuntata de Tribunalul Salaj in data de 30 august, respectiv ca cei zece inculpati printre care si cei patru sa ramana in arest, cele patru persoane au fost eliberate marti din Penitenciarul Gherla.

Reamintim ca in acest caz sunt implicate 12 persoane, din care zece au fost arestate in perioada mai-iunie a anului in curs, seful retelei din Romania, zis „Tucu” din Cehu Silvaniei, fiind si el prins in luna iunie in urma unui flagrant organizat.

Infractiunile de care cele zece persoane se fac vinovate sunt constituirea unui grup infractional, racolarea unor cetateni romani pentru trecerea frauduloasa a unui stat strain si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.