Din 15 septembrie studentii pot depune cererile pentru un loc in camin. Universitatea a oferit in acest an 5500 de locuri in camine. Universitatea de Medicina si Farmacie a creat 850 de locuri noi in camine si lucrari majore de modernizare.

Caminele studentesti ale Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au beneficiat de lucrari de reabilitare si modernizare pentru inceperea noului an universitar. In prezent, o parte din lucrari au fost finalizate, iar altele sunt in curs de finalizare.

Dana Hornea, purtator de cuvant UBB, a afirmat ca la Caminul I au fost realizate lucrari capitale cu fonduri de la Ministerul Educatiei. Acelasi camin a beneficiat de mansardare, insa aceasta s-a realizat din fondurile Universitatii.

Pentru studentii de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si Facultatea de Matematica si Informatica a fost inaugurat in aceasta vara Caminul “Economica” de pe strada Theodor Mihali.

Acesta a fost construit pe baza unei investitii decisa prin Hotararea de Guvern Nr. 657 din 1998 si a costat 104,7 miliarde lei. Statul a contribuit cu 38,6 miliarde, iar UBB cu 66,1 miliarde lei. Caminul “Economica” beneficiaza de doua camere destinate persoanelor cu handicap.

In toate cladirile caminelor unde lucrarile nu au fost inca finalizate, acum sunt in desfasurare lucrari de reabilitare a interioarelor, reconditionare, zugraveli noi, inlocuirea grupurilor sanitare, a bransamentelor electrice, inlocuirea tamplariilor, modernizari ale centralelor termice existente in spatiile de locuit si dotarea cu sisteme noi.

In acest sens, la Caminele II si IV ale UBB au fost instalate in acest an centrale termice independente proprii.

Pe langa imbunatatirea conditiilor de cazare, UBB a realizat lucrari de igienizare si modernizare a cantinelor studentesti. De altfel, acest tip de lucrari se realizeaza in fiecare an inainte de inceperea unui nou an universitar, a afirmat Dana Hornea, purtator de cuvant UBB.

Pentru acest an, UBB ofera 5500 de locuri de cazare in camine. Deocamdata reprezentantii universitatii nu pot aprecia daca sunt suficiente sau nu aceste locuri oferite, in conditiile in care inscrierile pentru un loc in camin incep in 15 septembrie. Abia dupa aceasta data se poate sti cu certitudine raportul cerere-oferta.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” (UMF) Cluj-Napoca a realizat lucrari de modernizare majore prin intermediul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Costel Burca, director general UMF, a declarat ca este vorba despre caminele IX si X din Complexul Hasdeu pentru care au inceput sa soseasca piese de mobilier noi. Conditiile de locuit s-au imbunatatit prin achizitionarea a 800 de paturi si dulapuri.

Contractul cu Ministerul Educatiei a insemnat crearea a 850 de locuri noi pentru studentii UMF, a afirmat Burca. Pe langa aceasta, au loc in aceasta perioada igienizari si modernizari si la alte camine ale universitatii.